Prajitura cu ananas

de anca_rm in Dulciuri, 26 Oct 2015 | 961 vizualizari

 

Rapid , frumos si delicios. In portii individuale ca sa fie si mai dragute

 

INGREDIENTE

  • 50 gr unt
  • 1 lingura zahar pudra
  • semintele de la o pastaie vanilie
  • 1 conserva ananas bucati sau felii
  • 50 gr merisoare
  • Pt blat
  • 3 oua
  • 50 ml lapte
  • 50 gr unt
  • praf de copt
  • 3 linguri zahar
  • 100 gr faina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ananas:

Pregatim 12 forme de briose.

50 gr unt impreuna cu o lingura de zahar pudra, semintele de vanilie le frecam pana cand untul se inmoaie si se face ca si o pasta.

Repartizam untul astfel frecat in toate cele 12 forme .

Compotul de ananas il scurgem de sirop si in fiecare forma punem o rondea de ananas sau 4 bucati de ananas (in cazul compotului bucati), iar peste ,in locurile ramase goale merisoare.

Lasam deoparte si pregatim aluatul.

Untul impreuna cu zaharul il mixam pana cand zaharul se topeste. Adaugam cate un ou amestecand dupa fiecare pana la omogenizare. Punem laptele , faina si praful de copt. Omogenizam  si repartizam compozitia in forme (cam 1 lingura in fiecare)

Punem la cuptorul incins in prealabil la 180 grade si coacem timp de 15-20 minute.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu ananas-0
Prajitura cu ananas-1
Prajitura cu ananas-2
Prajitura cu ananas-3
Prajitura cu ananas-4
Prajitura cu ananas-5

COMENTARII (13)

MOKUSKA 1

26.10.2015, 17:59

Rocsi 1

26.10.2015, 20:06

Imi place!

mirela0911 1

27.10.2015, 12:33

Vreau câteva!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04