Prajitura cu ananas si piersici

de babi5 in Dulciuri, 12 Iul 2014 | 3037 vizualizari

 

Initial am vrut sa fac o prajitura cu fructe fara coacere , mai aveam in casa 1/ 2 jumatate pachet piscoturi si am zis ca o sa mai cumpar si am sa fac crema de la tortul meu de fructe si combinatia o sa fie minunata am trimis pe sora mea dupa piscoturi si a venit cu un pachet de foi ca si piscotul !! nu am mai folosit pina acum bune !! dar imi erau putine pentru tava mea asa ca am combinat foile cu piscoturile si rezultatul , neasteptat de bun.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 6 oua
  • 500 ml frisca hulala
  • 400 gr zahar
  • 4 zahar vaniliat
  • 2 intaritor frisca
  • 30 gr gelatina alimentara(3 pliculete)
  • 2 pliculete gelatina incolora (pentru prajituri)
  • 1 esenta fiola portocala
  • 6 piersici mai mari
  • 1 cutie compot ananas 450 gr (cuburi)
  • 1 pachet foi prajitura(pandispan)
  • 1/2 pachet piscoturi(atit am avut)
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ananas si piersici:

Prima data am curatat persicile  apoi le-am feliat.Apoi am scurs ananasul, intr-o tava cu peretii mdi inaltin(45/35cm a mea) am asezat foile am avut trei bucati una am  sacrificato pentru a acoperii bine fundul tavi pe margini  am asezat piscoturile apoi cu sucul de la ananas  am insiropat .Gelatina alimentara am puso intr-un bol cu 200 ml apa .si am lasato sa se dizolve.400 ml lapte am pus la fiert cu  300 gr zahar si 2 zahar vaniliat.Ouale intregi le-am mixat cu 100 gr zahar si 1:zahar vaniliat apoi am  amestecat cu 100 ml lapte rece  si compozitia am incorporato in laptele fierbinte mestecind continuu pina devine gros ca o smintina.Cind a fiert luam deoparte si lasam sa se raceasca.Apoi punem ananasul si doua piersici taiate cubulete in  crema  si gelatina pe care o incalzim  pina la punctul de fierbere(atentie nu se fierbe) apoi o o amestecam in crema.Frisca o mixam bine cu intaritorul de frisca apoi crema o  

Incorporam in frisca si amestecam cu o paleta apoi compozitia obtinuta  o punem in tava peste blat si piscoturi, o nivelam frumos apoi o intoducem in frigider  pentru 3 ore, dupa care o scoatem si o ornam cu piersicile si aplicam gelatina incolora ( modul de preparare conform indicatiilor de pe plic) apoi introducem din nou  la frigider pina a doua zi , cind o portionam  asa cum dorim 

.Este un desert tare tare bun. 

 

 

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Este o prajitura super buna si racoritoare

2

Este bine de servit a doua zi

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ananas si piersici" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Corăbioare şi împletitură cu brânză de vaci