Prajitura cu banane si frisca

de nadina73 in Prajituri, 8 Sep 2010 | 15979 vizualizari

 

Pentru ca eram in criza de timp si aveam blatu de pandispan facut ,am rezolvat ceva rapid si bun

 

INGREDIENTE

  • Pandispan:
  •  4 oua
  • 7 linguri de faina
  • 7 linguri de zahar
  • 3 linguri de apa
  • Crema:
  • 500 g frisca
  • 5 banane bine coapte (erau mai mici)
  • 1 budinca de vanilie la rece
  • 4 linguri de zahar
  • Decor :
  • 1 banana
  • fulgi de ciocolata 
  • Sirop:
  • 4 linguri de zahar
  • 2oo ml apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu banane si frisca:

Blatul:

Se separa albusurile de galbnusuri si se bat bine ,se pune zaharul apoi apa si la final faina se amesteca usor cu o paleta de jos in sus.

Se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata  si se da la cuptor.

Dupa ce blatul de pandispan s-a copt se lasa la racit, dupa care se taie in doua sau trei, depinde de ce tava folositi.

Siropul:

Se caramelizeaza zaharul si se stinge cu apa,se insiropeaza blatul de pandispan

Crema:

Se bate frisca dupa care se pun 4 linguri de zahar , praful budinca la rece(este o budinca care se pregateste la rece )se mixeaza bine dupa care se pun bananale triturate marunt.

Se insiropeaza bine blatul, se pune crema ,din nou blat insiropat si crema......se imbraca cu crema sau frisca

Se decoreaza cu banane,bombonele

Se da la rece 2 ore

PS:Pt ca pitici am papat din pandispan gol ,am recur sa-i dau acestat forma

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu banane si frisca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Petra