Prajitura cu banane si frisca

de nadina73 in Prajituri, 8 Sep 2010 | 10059 vizualizari

 

Pentru ca eram in criza de timp si aveam blatu de pandispan facut ,am rezolvat ceva rapid si bun

 

INGREDIENTE

  • Pandispan:
  •  4 oua
  • 7 linguri de faina
  • 7 linguri de zahar
  • 3 linguri de apa
  • Crema:
  • 500 g frisca
  • 5 banane bine coapte (erau mai mici)
  • 1 budinca de vanilie la rece
  • 4 linguri de zahar
  • Decor :
  • 1 banana
  • fulgi de ciocolata 
  • Sirop:
  • 4 linguri de zahar
  • 2oo ml apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu banane si frisca:

Blatul:

Se separa albusurile de galbnusuri si se bat bine ,se pune zaharul apoi apa si la final faina se amesteca usor cu o paleta de jos in sus.

Se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata  si se da la cuptor.

Dupa ce blatul de pandispan s-a copt se lasa la racit, dupa care se taie in doua sau trei, depinde de ce tava folositi.

Siropul:

Se caramelizeaza zaharul si se stinge cu apa,se insiropeaza blatul de pandispan

Crema:

Se bate frisca dupa care se pun 4 linguri de zahar , praful budinca la rece(este o budinca care se pregateste la rece )se mixeaza bine dupa care se pun bananale triturate marunt.

Se insiropeaza bine blatul, se pune crema ,din nou blat insiropat si crema......se imbraca cu crema sau frisca

Se decoreaza cu banane,bombonele

Se da la rece 2 ore

PS:Pt ca pitici am papat din pandispan gol ,am recur sa-i dau acestat forma

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura  cu banane si frisca-0
Prajitura  cu banane si frisca-1
Prajitura  cu banane si frisca-2
Prajitura  cu banane si frisca-3
Prajitura  cu banane si frisca-4
Prajitura  cu banane si frisca-5
Prajitura  cu banane si frisca-6

COMENTARII (32)

nadina73 1

11.09.2010, 11:58

danis 1

13.09.2010, 13:26

bianca92 1

29.10.2013, 10:17

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04