Prajitura cu banane si nuca de cocos

de Catalina L in Dulciuri, 20 Ian 2016 | 5694 vizualizari

 

Este un desert extrem de moale și fondant.
O reteta ideala daca va place nuca de cocos și dacă aveți banane care incep sa se-negreasca.

 

INGREDIENTE

Prima compozitie:

  • 200 g făină
  • 2 lingurite praf de copt
  • 170 g de zahăr din trestie
  • 250 ml de lapte
  • 100 ml ulei
  • 6 linguri de nucă de cocos rasă
  • 4 oua
  • 3 banane coapte si mari

A doua compozitie:

  • 100 g de unt
  • 80g zahar
  • extract de vanilie
  • 2 oua
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu banane si nuca de cocos:

Se incalzeste cuptorul la 180 ° C.

Ungem cu unt o forma in silicon sau cu pereti detasabili (24 cm pentru mine). 

Într-un castron, se amestecă făina, praful de copt, zaharul, nuca de cocos.

Adaugam treptat laptele, uleiul și ouăle. Se toarnă aluatul obtinut in tava pregatita. 

Curatam bananele de coaja si se taie in rondele groase. 

Puneti-le peste aluat. 

Se da la cuptor timp de 25 de minute.

Între timp, într-o cratiță pe foc mic, topiti untul.

Adaugati zahărul și vanilia, amestecati pana se topeste zaharul. 

Luati de pe foc si se adauga ouale treptat, amestecand energic cu un tel. 

Se toarnă amestecul obtinut peste prima compozitie și dati din nou la cuptor pentru 20 de minute.

Lasati să se răcească, tăiati felii și serviti. 

O prefer bine rece....

Poftă bună !!!!

TIPS-URI

1

este o prajitura pentru 8-10 persoane, puteti reduce pe jumatate cantitatile de la prima compozitie

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu banane si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

anca_rm 1

21.01.2016, 08:15

delicioasa prajitura , as gusta o feliuta la cafea

Lau 1

21.01.2016, 08:17

Gherca Daniela 1

21.01.2016, 10:02

delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clafoutis cu piersici