Prajitura cu bere

de katty in Dulciuri, 19 Apr 2016 | 4458 vizualizari

 

Se face imediat si este foarte aromata.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar brun
  • 270 gr faina
  • 3 oua medii
  • 170 ml bere neagra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita amestec de scortisoara si coriandru macinat
  • 100 gr stafide
  • coaja rasa de portocala
  • sos caramel: 250 gr zahar, 200 ml smantana de frisca,70 gr unt
  • zahar pudra pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bere:

Intr-un castron mixam untul si zaharul, apoi adaugam , pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.
Faina se amesteca cu praful de copt si amestecul de scortisoara si coriandru si seadauga la compozitie.

Turnam apoi berea neagra, coaja rasa de portocale si stafidele si omogenizam. Punem amestecul in 6 forme mai mici sau in una mare, unse cu unt si tapetate cu faina.

 Dam formele la cuptor la foc mic pana se rumenesc frumos si trec proba scobitorii.
Lasam prajiturile sa se raceasca putin in forme, apoi le scoatem pe un gratar. Servim prajiturile cu sos caramel si zahar pudra cernut deasupra.

Intr-o craticioara cu fund gros punem zaharul. Asezam craticioara la foc mic pana zaharul se caramelizeaza, avand  grija sa nu se inchida prea tare la culoare. Zaharul va incepe sa se caramelizeze de la marginea vasului, asa ca agitati din cand in cand vasul, fara a amesteca cu lingura pentru a obtine un caramel uniform. Cand zaharul s-a caramelizat,dam craticioara de pe foc si adaugam untul taiat cubulete, amestecand. Turnam si smantana. Avem grija sa nu  ne ardem caci in acest moment caramelul isi va mari volumul si va forfoti. Amestecam usor  si aducem din nou vasul pe foc. Din acest moment lasam caramelul la foc in functie de cat de gros vrem a fie sosul, tinand cont ca acesta se mai intareste dupa ce se raceste (eu l-am tinut aproximativ 3-4 minute la foc mic). Dam craticioara jos si lasam sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

marcela1979 1

19.04.2016, 20:02

Rocsi 1

19.04.2016, 21:12

Nu am mancat niciodata prajitura cu bere, dar suna bine!

CameliaR 1

12.05.2016, 11:40

Ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de mango