Prajitura cu bezea

de Bunica in Prajituri, 22 Mar 2012 | 4693 vizualizari

 

Cine mi-a dat reteta o numea Zapada murdara, dar m-am saturat de zapada din Bucuresti, asa ca am hotarat sa-i spun Prajitura cu bezea.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 7 lingurite nes sau cafea Inca
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema:
  • 300 ml. lapte
  • 200 g. zahar
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri faina
  • 200 g. unt
  • 3-4 plicuri zahar vanilat
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bezea:

Blatul:

Inainte de a ne apuca de batut albusurile , amestecam intr-un castron faina , nesul si praful de copt.

7 albusuri batute spuma cu 7 linguri de zahar( se bat pana stau pe teluri)

Se adauga cele 7 galbenusuri unul cate unul si ingredientele uscate, incorporandu-le usor cu lingura.

Intreaga compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incalzit in prealabil. Se coace la o temperatura de 165 grade timp de 35-40 min.Pentru siguranta se face testul cu scobitoarea.

Cand blatul este copt se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Blatul obtinut se taie in doua( ca la tort).

Crema:

Se freaca galbenusurile cu zaharul.Faina si laptele se pun alternativ pentru a nu forma cocoloase.

Cantitatea obtinuta se pune intr-o craticioara pe foc( eu am facut-o in tuci pentru a fi sigura ca nu se lipeste).

Se fierbe amestecandu-se bine pentru a nu se lipi.

Cand crema este fiarta, trebuie sa fie ca o ciulama, se lasa sa se raceasca putin si se adauga untul si zaharul vanilat.

Crem calduta se intinde peste primul blat , apoi se pune al doilea blat. Deasupra se orneaza cu bezeaua. 

Bezea:

Cele 4 albusuri se bat cu 7 linguri de zahar timp de 20 minute la bain-marie.

Dupa 15 min. se pune zeama de lamaie, batandu-se in continuare inca 5 min.

Bezeaua se intinde peste blat, iar deasupra se rade ciocolata.

Se da la rece si se serveste dupa cateva ore.

 

TIPS-URI

1

Se poate coace si in forma rotunda.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu bezea-0
Prajitura cu bezea-1
Prajitura cu bezea-2
Prajitura cu bezea-3
Prajitura cu bezea-4
Prajitura cu bezea-5
Prajitura cu bezea-6
Prajitura cu bezea-7
Prajitura cu bezea-8

COMENTARII (23)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

23.03.2012, 08:59

buna buna

Alinutza80

Alinutza80 1

25.03.2012, 15:02

alba_zori

alba_zori 1

13.02.2013, 15:12

foarte buna,si mie imi place sa fac cu bezea deasupra torturilor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24