Prajitura cu bezea, cafea si nuci

de CameliaR in Dulciuri, 13 Dec 2015 | 5133 vizualizari

 

Aceasta prajitura este dulce, foarte dulce. Gustul de cafea, nuca impreuna cu bezeaua si blatul aromat nu are cum sa nu te tenteze. Are un gust divin, dar trebuie consumata cu moderatie. Eu as manca in fiecare zi, dar ma abtin pentru ca tin la silueta. :) ''Pentru Mos Craciun ''.

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • CREMA:
  • 6 galbenusuri
  • 9 linguri de zahar
  • 200 g unt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • BEZEA:
  • 6 albusuri
  • 15 linguri zahar
  • 2 lingurite de ness
  • PENTRU ORNAT:
  • nuci sfaramate usor si ness
Portii: 13
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bezea, cafea si nuci:

BLAT: Separam galbenusul de albus. Batem albusul pana se ridica, iar apoi adaugam cele 6 linguri de zahar. Cand bezeaua nu mai pica de pe mixer, adaugam si restul de ingrediente (galbenusurile, faina si esenta de vanilie). Punem compozitia in tava, si lasam la 170 grade C pana trece testul scobitorii.

CREMA: Punem cele 6 galbenusuri si zaharul la bain-marie si amestecam continuu pana se face ca o smantana (aproximativ 15 minute). Luam compozitia de pe foc si o punem pe un vas cu apa rece. Adaugam esenta de vanilie cand se raceste. Punem untul intr-un bol si il mixam putin pana se omogenizeaza. Incorporam crema in unt, putin cate putin, iar apoi amestecam pana se omogenizeaza. 

BEZEA: Batem cele 6 albusuri pana se ridica. Punem zaharul treptat, si amestecam pana cand bezeaua sta pe mixer. Adaugam cele 2 lingurite de ness. Omogenizam bine.

Peste blat nivelam bine stratul de crema, adaugam bezeaua si intindem uniform iar apoi presaram deasupra prajiturei ness si nuci usor sfaramate. Lasam la frigider 2-3 ore dupa care putem gusta aceasta prajitura dulce, dulce de tot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea, cafea si nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Figaro