Prajitura cu bezea si mar

de nadina73 in Prajituri, 26 Feb 2010 | 7176 vizualizari

 

foarte gustoasa

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 250 zahar
  • 5 galbenusuri
  • 1 praf de copt si un cub de drojdie(cat o nuca)
  • zeama de la 1 lamaie
  • 300 faina alba
  • 180 ml ulei
  • 130 ml apa clocotita
  • coaja de la o lamaie
  • bezea:
  • 5 albusuri(ramase de la blat)
  • 150-200 g zahar
  • crema:
  • 2 kg mere
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bezea si mar:

Merele se spala se curata de coaja apoi se razuiesc si se calesc cu zaharul si scortisoara ,apoi se lasa la racit.

Pt blat -se amesteca galbenusurie cu zaharul ,coaja de lamaie si sucul de lamaie. Acestea se freca bine dupa care punem uleiul si mixam bine,apoi drojdia (eu am pus uscata) si praful de copt si mixam repede,apoi punem faina  si amestecam cu o spatula,compozitia trebuie sa curga dar nici sa nu fie prea lichida.

Aceasta compozitie se pune intr-o tava tapetata cu unt si faina sau o folie de aluminiu si se baga la cuptorul preincalzit bine pt 10 minute ,dupa care se scoate si se pun merele calite nestorse,dupa care se baga din nou la cuptor aproximativ inca 40 minute.

Intre timp se bat albusurile foarte bine cu zaharul .Inainte de a scoate prajitura din cuptor cu 5 minute se scoate si se pun albusurile batute si se modeleaza putin cu o furculita dupa care se reintroduce tava la cuptor pentru inca 5 minute.

Pofta buna

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu bezea si mar 19497
retete culinare - Prajitura cu bezea si mar 19498
retete culinare - Prajitura cu bezea si mar 19500

COMENTARII (8)

nadina73 1

28.02.2010, 02:13

da teo sti de ce fiindca am uitat-o mai mult timp in cuptor ,dar a iesit bine ,de obicei o las 5 minute dupa ce pun bezeaua dar acuma a rams poate chair si mai bine de 10 minute.,

danis 1

29.03.2010, 01:49

e foarte buna ,am mancat e

MIUTA 1

16.01.2011, 18:50

Am luat si eu reteta,super buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D