Prajitura cu biscuiti

de nico_nico in Prajituri, 26 Oct 2010 | 51351 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 100g zahar,
  • 5 linguri faina,
  • 2 linguri cacao,
  • un varf cutit cu bicarbonat stins cu lamaie,
  • 2 pliculete de ness,
  • 2 linguri ulei
  • Crema:
  • 3 galbenusuri, 2
  • pliculete zahar vanilat,
  • 100g zahar,
  • 250g unt(margarina)
  • Decor:
  • 2 pachete biscuiti cu cacao,
  • 100 ml cafea lichida indulcita,
  • 200g frisca lichida,
  • ciocolata menaj.
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu biscuiti:

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare, galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana devine o crema spumoasa si se amesteca cu compozitia de albusuri.Apoi adaugi faina amestecata cu cacaua, bicarbonatul stins cu putina lamaie, nessul si la urma uleiul. Se amesteca cu o lingura de lemn ca sa nu se lase de sus in jos.Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, si se coace la foc potrivit timp de 20-25 minute.

Pentru crema amesteci cu mixerul galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pe foc mic pana se ingroasa, se lasa la racit si se amesteca cu untul frecat spuma in prealabil. Crema se pune peste blatul racit, asezi biscuiti trecuti prin cafeaua indulcita si pui deasupra frisca batuta tare. Ornezi cu putina ciocolata menaj razuita.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu biscuiti 58391
retete culinare - Prajitura cu biscuiti 58392
retete culinare - Prajitura cu biscuiti 58393

COMENTARII (14)

Teo 1

22.05.2013, 22:34

frumoasa...foc!

Ligia Bxl 1

30.09.2013, 15:15

tare bun trebuie sa fie

bianca92 1

26.10.2013, 20:09

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L