Prajitura cu biscuiti II

de aziz in Prajituri, 7 Iul 2011 | 7343 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat de biscuiti:
  • 250 gr biscuiti Pettit Beurre
  • 200gr ciocolata neagra
  • 100gr unt
  • 1/2 pahar caramel
  • 200 gr smamtana lichida
  • 150 ml lapte
  • Crema:
  • 500 gr smantana pentru frisca
  • 1 cutie puding de caramel sau vanilie si atunci adaugam jumatate pahar de caramel
  •  Decor:
  • 150-200ml smantana pentru frisca lichida
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri caramel pentru decorul final
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu biscuiti II:

Punem la topit ciocolata impreuna cu smantana,untul si caramelul ,nu trebuie sa fiarba ci sa se topeasca ciocolata si sa se amesteca toate ingredientele pana obtinem un sirop mai consistent. Biscuitii ii sfaramam in bucati potrivite. Laptele se infierbanta .

Intindem biscuitii intr-o tava de aluminium si turnam lapele fierbinte peste ei,lasam pana absorb tot(cam20 minute). Turnam apoi siropul de ciocolata peste biscuiti  putem amesteca cu o lingura apoi aranjam blatul cu o spatula sa fie cat de cat drept. Lasam cam 40 minute la frigider,intre timp vom face crema.

Pentru aceasta vom mixa smantana impreuna cu pudingul ,daca pudingul este de caramel nu mai este nevoie sa adaugam sirop caramel daca punem puding de vanilie adaugam la sfarsit jumatate pahar de caramel si amestecam bine pana se incorporeaza.Crema obtinuta o vom intinde deasupra blatului de biscuit si vom da din nou 15-20 minute la frigider.

Intre timp vom face siropul de ciocolata astfel: incalzim smantana(nu trebuie sa fiarba) adaugam ciocolata si amestecam pana aceasta se topeste ,lasam la racorit si adaugam prajiturii peste crema.Dam din nou la frigider cam 30 minute si decoram cu cele 2 linguri de caramel.

Siropul caramel se gaseste in comert,dar daca doriti sa-l faceti dumneavoastra puteti obtine acesta din 400 gr zahar pe care il puneti la topit intr-o tigaie,de preferinta de teflon,cand acesta a ajuns sirop adaugam 200 ml smantana lichida pentru frisca,si amestecam cu grija ,pina se incorporeaza toata smantana si se topeste tot zaharul caramelizat si la final adaugam 80 gr de unt ,la fel mestecand pina acesta se va topi.Din aceasta cantitate  obtineti cam un borcan si jumatate de caramel.Poate fi tinut in frigider o perioada destul de mare si folosit la diverse, alte dulciurele.

Un lucru important este sa nu uitati sa inmuiati biscuitii,inmuiat nu inseamna ai face,,terci ,,ci doar sa-i ,,umflam,,putin cu laptele cald .Reteta nu prevede acest lucru insa eu cand am facut prima data biscuitii erau ,,iasca,,siropul de ciocolata desi ai crede ca-i va inmuia, ii intareste si atunci cand o sa vreti sa taiati se vor cam imprastia.Asa ca atunci cand am refacut prajiturica am inmuiat biscuitii si apoi am incorporat siropul de ciocolata .Un alt lucru important prajitura va fi mult mai buna dupa o zi, sa zicem o noapte de odihna in frigider ii va prinde de minune.Sa aveti pofta!!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu biscuiti II-0
Prajitura cu biscuiti II-1
Prajitura cu biscuiti II-2
Prajitura cu biscuiti II-3

COMENTARII (46)

aziz

aziz 1

17.07.2011, 10:42

deci tii neaparat sa mi-o coci

Ubulika

Ubulika 1

25.07.2011, 16:55

ce mortal arata

ryta

ryta 1

05.01.2014, 19:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!