Prajitura cu biscuiti si crema de iaurt

de Geanina87 in Prajituri, 9 Sep 2012 | 16082 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 280 g biscuiti digestivi
  • 170 g unt
  • 2 linguri de zahar brun
  • 12 g gelatina (eu am folosit 3 folii)
  • 300 ml frisca lichida
  • 6 linguri lapte
  • 700 g iaurt indulcit
  • fructe de padure
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu biscuiti si crema de iaurt:

Incepem prin a faramita biscuitii (preferabil cu robotul de bucatarie),peste care adaugam untul topit si zaharul brun.Amestecam bine cu o lingura pana cand biscuitii incep sa se lipeasca intre ei.Ungem o tava cu unt, deasupra punem hartie de copt si abia apoi punem compozitia de biscuiti,apasand cu lingura pt. a se nivela.Dam tava la frigider pentru 30 minute.

Intre timp ne apucam de crema: Gelatina am pus-o in apa rece timp de 10 minute pt. a se inmuia,apoi am scurs-o bine si am dizolvat-o in cele 6 linguri de lapte(incalzite in prealabil).Batem frisca pana cand devine tare si o amestecam cu iaurtul si laptele.Amestecam cu grija, dupa care rasturnam crema peste "blatul"de biscuiti.Dam la frigider pentru cel putin 3 ore.Dupa ce se intareste crema punem si fructele de padure deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu biscuiti si crema de iaurt-0
Prajitura cu biscuiti si crema de iaurt-1
Prajitura cu biscuiti si crema de iaurt-2
Prajitura cu biscuiti si crema de iaurt-3

COMENTARII (30)

Bucatardinpasiune 1

06.02.2013, 22:40

LidiaChivu 1

07.03.2014, 19:12

senzatie!

Geanina87 1

07.03.2014, 19:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04