Prajitura cu biscuiti si frisca

de Gabitsa in Dulciuri, 10 Noi 2015 | 880 vizualizari

 

Aceasta prajitura am savurat-o fiind intr-o vizita la niste prietenii.Persoanei dragi mie i-a placut atat de mult incat ar fi luat intreaga prajitura acasa , asa ca mi-am facut putin timp liber si am preparat-o si eu .Este foarte foarte simpla si nici costisitoare , asa ca merita sa o faceti

 

INGREDIENTE

  • 6 mere potrivite
  • biscuiti simpli ( eu am avut o punga LEIBNIZ)
  • 1 sticla de 1 l de Fanta
  • nuttela
  • frisca (eu am avut o sticluta de la Rama Cremefine )
  • scortisoara
  • zahar vanilat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu biscuiti si frisca:

Merele le-am decorjit  ,le-am dat prin razatoarea cea mare si le am pus la calit impreuna cu scortisoara si putin zahar.Sticluta de la Rama Cremefine am turnat-o intr-un bol si am amestecat-o cu putin zahar vanilat .Am mixat-o aprox.10 min si apoi am bagat-o la frigider .In timp ce merele se racesc ,punem pe un platou  folie transparenta si incepem a trece biscutii prin Fanta(punem Fanta intr-un castronel, nu toata sticla  , cat credem noi ca este necesar pentru un rand de biscutii) si ii asezam pe platou cum doreste fiecare( eu am pus un rand de biscuitii orizontal,unul vertical si inca unul orizontal).Dupa ce am asezat biscuitii si merele s-au racit turnam  intreaga compozitie de mere peste biscuitii si o intindem sa fie egala pe intreg platou.Dupa ce am intins bine compozitia de mere, iar inmuiem inca un rand de biscuitii cum am facut si cu primul rand si peste acesta punem nuttela cu o lingurita(intinde-ti numai intr-o directie pentru ca altfel o sa sfaramati biscuitii).Dupa ce am terminat si nuttela de intins ,din nou inmuiem un rand de biscuitii peste care am adaugat frisca si am intins-o atat cat sa fie egala .Mie mi-a ramas multa frisca si decat sa o arunc am preferat sa o intind pe toata peste prajitura  .Se lasa la rece pana la servire 

 

COMENTARII (7)

-Licurici- 1

10.11.2015, 17:29

Buna rau!

Ina 1

10.11.2015, 17:46

cam mica portia, o vreau dubla )

Gabitsa 1

10.11.2015, 18:07

Ina am suficienta pentru ca sa iti umplu stomacelul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D