Prajitura cu blat de albus si crema de ness 1

de laura2002 in Bucataras in oras, 11 Sep 2013 | 5677 vizualizari

 

Este o prajitura buna si nu foarte greu de facut . Fetitei mele ii place foarte mult.

 

INGREDIENTE

Portii: -
Timp de preparare: -

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de albus si crema de ness 1:

Nucile se pun la cuptor 15-20 minute. Dupa care se macina.

Incepem prin a face blatul. Albusurile le mixam tare dupa care adaugam si zaharul in ploaie cite putin. Adaugam si nucile macinate si amestecam cu o spatula NU MIXER. Din aceasta compozitie facem 2 foi pe care care le coacem in tava tapetata cu hirtie de copt. Eu impart compozitia in 2 si o fac. Imi este mai usor. Se tin cam 10 minute, depinde de cuptor, la foc potrivit.

Pina se fac foile facem crema pe baie de abur. Galbenusurile cu zaharul se pun pe baie de abur se amesteca pina se dizolva zaharul. Se adauga untul taiat cubulete si nessul si se lasa sa se mai ingroasa

Asamblare: blat crema blat crema nuca taiata. Se lasa citeva ore la friger. Eu o fac seara si o tai a 2a zi

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu blat de albus si crema de ness 1 258964
retete culinare - Prajitura cu blat de albus si crema de ness 1 258965

COMENTARII (9)

Rocsi 1

11.09.2013, 20:01

Iau si eu o bucatica

Cris2711 1

12.09.2013, 00:14

Tuxedo 1

24.09.2013, 23:37

dar cum pui nessul, praf, sau dizolvat in cata apa ? nu ai dat cantitatile la reteta ! cate oua si restul ???

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25