Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Pentru ca aveam niste mere la congelator, m-am gandit sa fac niste pariziene, dar apoi mi-am amintit ca am multi biscuiti si trebuie consumati, asa ca am facut aceasta prajitura foarte bogata in ingrediente si foarte aromata.
Mai intai am decongelat merele si le-am pus pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara.
Le-am lasat pe foc aproximativ 10 minute, mestecand din cand in cand, pana cand s-a format sirop, apoi am adaugat grisul si am stins focul.
Intr-un bol am sfaramat biscuitii pe care i-am amestecat cu nuca taiata.
Laptele l-am pus pe foc impreuna cu untul, sarea si zaharul si l-am lasat pana la dizolvarea tuturor ingredienteleor, dupa care l-am pus peste biscuiti si am mestecat rapid sa se patrunda toti.
Am tapetat o tava de 24/30 cm cu hartie de copt si am asezat blatul de biscuiti pe care l-am nivelat bine presandu-l usor cu mainile ude.
Peste biscuiti am pus compozitia cu mere si am dat tava la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade.
Pentru crema, am amestecat intr-un vas galbenusurile cu sarea si zaharul, apoi am diluat cu putin lapte rece si am adaugat faina.
Restul de lapte l-am adaugat fierbinte peste compozitia formata si am pus vasul pe foc.
Am fiert crema la foc mediu, mestecand continuu, pana s-a ingrosat si a inceput sa faca basicute pe margini. Inainte de stingerea focului, am adaugat esenta.
Untul l-am frecat cu zaharul vanilat pana a devinit spumos si l-am amestecat cu crema racita mixand cate putina crema peste unt pana o adaugam pe toata.
Am portionat prajitura racita si am ornat-o cu crema de vanilie.
Am adaugat si cate o jumatate de nuca pentru decor.
Este delicioasa si foarte aromata, putin acrisoara de la mere.
1
Albusurile se pot bate cu putin zahar si zeama de lamaie si se incorporeaza in crema racita(eu le-am folosit la alt desert).
2
Cantitatea de zahar variaza in functie de preferinte, noi preferam deserturile mai putin dulci.
3
Daca merele nu sunt prea suculente nu se va mai adauga gris.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult