Prajitura cu blat de cacao, crema de frisca si capsuni

de simona72 in Prajituri, 30 Apr 2014 | 7596 vizualizari

 

Inspirata de la Irina...tocmai cand eram pe punctul de a face o alta prajitura cu frisca si lapte condensat a aparut Irina cu prajitura asta...eu una nu i-am rezistat. Asa ca, m-am razgandit si am facut prajitura asta super delicioasa, dar adaptata la ingredientele mele, care deja erau cumparate.

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri apa rece
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri indulcitor
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • pt crema:
  • 250 gr smantana pt frisca (grasa, de consistenta groasa, achizitionata de la tarani)
  • 200 ml lapte condensat
  • 1 plic de gelatina
  • 2 linguri indulcitor pulbere
  • 2 maini de marshmallows
  • 1 punga capsuni congelate(aproximativ 500 gr)
  • 1 cescuta apa
  • pt glazura:
  • 200 gr ciocolata 52% cacao
  • 200 gr smantana pt frisca(de la Lidl)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de cacao, crema de frisca si capsuni:

Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam indulcitorul, iar cand sunt batute bine si se tin de tel adaugam apa rece peste bezea si mai mixam 1-2 minute. Adaugam treptat cate un galbenus, iar la urma uleiul in fir subtire si extractul de vanilie. Faina o amestecam cu cacao si praf de copt. Se combina amestecand usor amestecul de bezea cu cel de faina. Se pune aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul incins la 170 grade pt 25-30 minute. 

Pentru crema: capsunile congelate se pun intr-o craticioara cu fund dublu impreuna cu o cescuta mica de apa. Se lasa sa fiarba 10 minute, se dau prin robot, se pun inapoi in craticioara, se adauga marhmallows, se amesteca si se lasa pana cand acestea s-au dizolvat complet. Se da la frigider sa se raceasca. Smantana pt frisca fiind asa de grasa nu a necesitat o mixare indelungata, in 2-3 minute a fost gata. Deci, se mixeaza smantana cu indulcitorul pana capata consistenta dorita. Gelatina se dizolva in laptele condensat usor incalzit deasupra flacarii de la aragaz, se lasa sa se raceasca complet si se toarna peste frisca mixata. Se amesteca cu un tel cu piureul de capsuni si marshmallows. Se da la frigider pt 15-20 minute.

Pentru glazura: se pune pe baie de aburi ciocolata taiata bucatele impreuna cu smantana pt frisca si se amesteca pana  ciocolata s-a topit complet.

Pentru asamblare: scoatem blatul racit din tava, ii indepartam hartia de copt, punem blatul inapoi in tava. Turnam crema peste blat, nivelam cu o spatula, acoperim cu folie alimentara si dam prajitura la frigider pt cateva ore sau pana a doua zi. Indepartam folia, portionam prajitura in patrate si turnam glazura de ciocolata deasupra. Eu am mai decorat cu cativa fulgi de ciocolata pe deasupra. Se da la frigider pana se intareste si glazura. Pofta mare!!

 

TIPS-URI

1

cand aveti o astfel de smantana pentru frisca grasa si de consistenta groasa, aveti grija sa nu mixati prea mult, altfel aveti toate sansele sa faceti unt

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu blat de cacao, crema de frisca si capsuni-0
Prajitura cu blat de cacao, crema de frisca si capsuni-1
Prajitura cu blat de cacao, crema de frisca si capsuni-2
Prajitura cu blat de cacao, crema de frisca si capsuni-3
Prajitura cu blat de cacao, crema de frisca si capsuni-4
Prajitura cu blat de cacao, crema de frisca si capsuni-5
Prajitura cu blat de cacao, crema de frisca si capsuni-6
Prajitura cu blat de cacao, crema de frisca si capsuni-7

COMENTARII (42)

Sylvia

Sylvia 1

01.05.2014, 09:27

ce imi place genul asta de desert !!!!

MIUTA

MIUTA 1

03.05.2014, 20:16

Suuuuuuuper prajitura!Arata de vis

Xandrinne

Xandrinne 1

08.05.2015, 06:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12