Prajitura cu blat de cocos si crema de mascarpone

de mirela0911 in Prajituri, 18 Dec 2016 | 16485 vizualizari

 

Ieri, toata ziua am facut torturi si prajituri, pentru altii :D, dar printre ele am facut ceva rapid si pentru noi, din albusurile stranse prin congelator!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 8 albusuri
  • un praf de sare
  • 8 lg zahar
  • 3 lg faina
  • 100 g nuca de cocos

Pt. crema:

  • 3 lg crema de vanilie (ramasa de la torturi)
  • 250 g mascarpone
  • 150 ml frisca

Mai este nevoie de:

  • 3 lg crema nutella
  • ciocolata amaruie pentru ras
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de cocos si crema de mascarpone:

Blatul: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se incorporeaza apoi faina si nuca de cocos. 

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 25-30 de minute (se face testul cu scobitoarea). Se scoate din cuptor, se pune pe un platou si, asa fierbinte, se unge cu crema nutella. In timp ce se raceste blatul, se pregateste crema.

Crema: Mascarpone se mixeaza impreuna cu crema de vanilie. Separat se bate frisca, apoi se incorporeaza in crema de mascarpone cu vanilie. Se va obtine o crema pufoasa, aromata.

Se unge toata suprafata blatului cu crema, iar deasupra se rade ciocolata amaruie.

Se poate portiona ca atare sau daca preferati o prajitura mai inalta, se taie blatul in doua si se suprapun.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti crema de vanilie, se poate prepara un plic de praf de budinca conform instructiunilor, doar cantitatea de lapte va fi mai mica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de cocos si crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

mirela0911 1

19.12.2016, 19:44

Anca, cu mare drag! Dau și cafeaua!

-Marius- 1

20.12.2016, 13:02

Gherca Daniela 1

26.12.2016, 17:08

ce prajitura frumoasa cu un gust tare bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Foi cu suc de rosii, crema de gris si gem de caise