Prajitura cu Blat roz

de gamilici in Prajituri, 30 Dec 2009 | 6609 vizualizari

 

O prajitura repede de facut si buuuna.

 

INGREDIENTE

Pentru Blat :

  • 5 oua
  • 2 plicuri praf budinca de capsuni (zmeura)
  • 100g faina
  • un plic praf de copt
  • 200g zahar pudra
  • 4 linguri apa rece
  • esenta vanilie

Pentru Crema :

  • 200g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • un plic budinca vanilie(frisca)
  • 350 ml lapte
  • coaja si zeama de la o lamaie

Pentru glazura:

  • frisca batuta cu zahar vanilat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu Blat roz:

Blatul:

Intr-un vas, albusurile se bat spuma cu zaharul pudra si apa rece, apoi se adauga galbenusurile. Se adauga esente, faina amestecata cu plicurile de budinca de capsuni si praful de copt si se amesteca bine.

Punem compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu faina (ori foaie de copt) si coacem in cuptorul incalzit timp de 30-35 min la foc potrivit. Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua pe orizontala. Dimensiuni tava 25/35 cm.

Crema:

Se prepara budinca de vanilie in toti cei 350 ml lapte si se adauga tot zaharul (150 g pudra).

Frecam untul cu  zaharul vanilat. Adaugam budinca racita, coaja si zeama de lamaie. Omogenizam bine si dam la rece 30 min.

Asamblare:
Asezam o parte de blat in tava in care vom asambla prajitura,punem toata crema si apoi a doua parte de blat. Blatul nu se insiropeaza.

Se intinde un strat subtire de frisca pe prajitura iar cu restul se orneaza.

 

TIPS-URI

1

Budinca se face cu tot laptele si cu tot zaharul necesar pentru crema (e mai usor la amestecat cu untul).

2

Frisca se pune putin la rece daca e prea moale (eu nu am facut asta si a inceput sa curga putin pe alaturi).

COMENTARII (5)

gamilici 1

30.12.2009, 19:01

Bine v-am gasit!
Praji e foarte pufoasa

Ramo81 1

06.05.2010, 00:48

Delicios!

nadina73 1

27.03.2011, 23:16

bun venit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S