Prajitura cu brandy si fructe

de Anamaria7 in Prajituri, 26 Apr 2011 | 1878 vizualizari

 

Pentru....hac!... cei care vor... hac!... sa impuste.. hac! doi iepuri deo - hac! - data :))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 180 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 60 gr cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • Crema de... hac!:
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 400 ml frisca lichida
  • 125ml brandy/rom
  • 100 gr ciocolata rasa (min 55% cacao)
  • 2 lgt esenta de rom
  • + fructe din compot pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu brandy si fructe:

Blatul:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul, iar la final punem amestecul de faina, cacao si praf de copt, trecut prin sita. Amestecam usor de jos in sus.

Coacem blatul intr-o tava mare (30 cm x 40 cm) tapetata cu hartie de copt, pana cand trece testul scobitorii.

Crema de... hac!:

Mixam galbenusurile cu zaharul si alcoolul, apoi mutam pe baie de aburi pana se ingroasa putin. Luam de pe foc, adaugam ciocolata rasa si esenta si amestecam sa se topeasca toata, apoi lasam putin la racit. Intre timp batem bine frisca si apoi turnam crema in frisca si omogenizam.

Asamblare:

Insiropam blatul cu lichidul din compot, intindem crema, apoi decoram cu bucatelele de fructe si dam prajitura la rece.

 

TIPS-URI

1

In reteta initiala se cereau si 10 gr de gelatina in crema, dar frisca batuta bine e de ajuns; adaugand gelatina crema se va intari prea tare si cand taie prajitura se "rupe" in bucatele.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu brandy si fructe-0
Prajitura cu brandy si fructe-1
Prajitura cu brandy si fructe-2
Prajitura cu brandy si fructe-3
Prajitura cu brandy si fructe-4

COMENTARII (15)

Anamaria7 1

27.04.2011, 17:31

Miuta, Sufletista, Aziz, Cristina, multumesc

mirela0911 1

27.04.2011, 20:47

Vreau si eu o ... hac... felie

adry88 1

14.05.2011, 17:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41