Prajitura cu branza

de silvi0ara in Prajituri, 6 Dec 2010 | 5741 vizualizari

 

De obicei la baza acestei prajituri se folosesc biscuitii,dar cum nu aveam in casa decat piscoturi,le-am folosit.Si trebuie sa spun ca au iesit mult mai buni decat biscuitii.

 

INGREDIENTE

  • 200g piscoturi
  • 100g unt topit
  • 400g urda dulce
  • 400g smantana
  • 300ml frisca lichida
  • 6 oua
  • 250g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic CremeOle vanilie
  • 2 linguri amidon de porumb

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

Puneti piscoturile la robot sa-i sfaramati bine.Ii transferati apoi intr-un vas si adaugati untul topit si amestecati bine pana se incorporeaza bine untul in compozitie.

Turnati apoi piscoturile  intr-o forma de tort si presati-i bine, pana simtiti ca aveti un blat tare si uniform. Introduceti forma de tort la frigider si lasati-o timp de 10 minute. Intre timp preincalziti cuptorul la 150 de grade si incepeti prepararea cremei de branza.

 Intr-un castron mare puneti urda dulce, adaugati zaharul, esenta de vanilie si amestecati bine pana cand omogenizati toate ingredientele. Dupa ce ati obtinut o crema omogena ,adaugati smantana,amestecati bine,apoi incepeti sa adaugati ouale, unul cate unul, pe rand.
Dupa ce ati adaugat toate ouale, adaugati si frisca lichida si amestecati pana obtineti o crema omogena,iar la final puneti amidonul si plicul de CremeOle.Amestecati bine.Scoateti forma de tort de la frigider si turnati crema de branza in forma,apoi introduceti prajitura in cuptorul preincalzit la 150 de grade si lasati-o in cuptor 1 ora si 30 de minute. Dupa ce s-a copt, scoateti-o din cuptor si lasati-o sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, dati prajitura la frigider si lasati-o la rece minim 4 ore.

Dupa ce au trecut cele 4 ore, scoateti-o din frigider si indepartati inelul formei de tort (ajutati-va de un cutit daca s-a lipit de margini). Dupa ce ati scos inelul formei de tort, presarati zahar pudra pe deasupra si mutati prajitura pe un platou.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu branza-0
Prajitura cu branza-1
Prajitura cu branza-2
Prajitura cu branza-3
Prajitura cu branza-4
Prajitura cu branza-5
Prajitura cu branza-6
Prajitura cu branza-7
Prajitura cu branza-8
Prajitura cu branza-9
Prajitura cu branza-10

COMENTARII (24)

tanyapatap

tanyapatap 1

07.12.2010, 11:15

lia maria

lia maria 1

07.12.2010, 11:36

waw! ce as mai papa si eu o felie

divainbucatarie

divainbucatarie 1

07.12.2010, 12:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!