Prajitura cu branza (2)

de ianculubita in Prajituri, 15 Feb 2012 | 2873 vizualizari

 

Trec la ceva dulce, prajitura cu branza ;bauturi nu mai postez,probabil din cauza paharelor nu se vede poza in intregime(nu stiu, spun si eu)
daca este cineva interesat,le gasiti pe blogul meu
http://www.lulu-povestidinbucatarie.blogspot.com

 

INGREDIENTE

  • 200 g piscoturi de sampanie
  • 125 g unt
  • 6 foi de gelatina
  • 200 g branza mascarpone
  • 3 linguri zahar brun
  • 400 g zmeura congelata (sau proaspata)
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 200 ml frisca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza (2):

Preparare prajitura cu branza si fructe.

Piscoturile sfaramate,amestecate cu untul topit,intins intr-o forma de tort (eu am folosit un vas mic de yena) si formezi o margine putin mai inalta apoi se da forma la rece;

Intre timp,se amesteca branza cu 1lingura de zahar,zeama de lamaie,frisca si se pune in forma peste piscoturi apoi la rece;

Gelatina se tine in apa rece 10min,timp in care zmeura(lasand cateva pentru ornat)zdrobita cu furculita,impreuna cu restul de zahar si 2-3linguri de apa se pune pe foc doar cat se topeste zaharul;

Se amesteca cu gelatina stoarsa de apa,se omogenizeaza bine si se rastoarna peste prajitura cu branza,se decoreaza cu restul de zmeura .

Prajitura cu branza se tine la frigider cateva ore chiar si pana a doua zi.

 

TIPS-URI

1

puteti prepara aceasta prajitura cu branza si inlocuind mascarpone cu branza dulce de vaca, bine mixata sau ricotta

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu branza (2) 147106
retete culinare - Prajitura cu branza (2) 147107
retete culinare - Prajitura cu branza (2) 147108
retete culinare - Prajitura cu branza (2) 147109
retete culinare - Prajitura cu branza (2) 147110

COMENTARII (20)

Rocsi 1

16.02.2012, 10:50

pai daca dam clik pe poze se vad in intregime stai linistita delicioasa prajitura!!

ionela2682 1

16.02.2012, 18:06

Ce combinatie...!!!

Rux 1

16.02.2012, 18:48

Ce bunatate!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29