Prajitura cu branza

de kukibella in Prajituri, 23 Sep 2012 | 2653 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua;
  • 300 gr.smantana alimentara;
  • 9 ling.zahar;
  • 9 ling.ulei;
  • 225 gr.faina;
  • 1/2 plic praf de copt
  • esenta de rom şi lamaie
  • umplutura:
  • 500 gr.branza proaspata de vaca(dulce);
  • 50 gr.zahar;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 2 oua;
  • 70 gr. stafide;
  • coaja de la jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

3 oua se bat bine şi dupa, se ıncorporeaza smantana,se adauga zaharul şi uleiul;

se bate pana zaharul nu se mai simte deloc;

se adauga faina amestecata cu praful de copt;se amesteca compozitia (trebuie sa se obtina un aluat omogen care curge ıncet de pe tel)

stafidele se pun ın apa calda cu o esenta de rom şi cateva picaturi de esenta de lamaie

ıntr-o tava ın care am pus hartie de copt se pune jumatate din compozitie şi se da la cuptorul preıncalzit la 190 grade ptr.15 min.

umplutura:se freaca branza cu zaharul,coaja rasa de lamaie;se adauga ouale batute şi stafidele scurse bine

se aseaza umplutura peste blatul copt(fierbinte),se adauga restul compozitiei şi se da la cuptor ptr.30-35 min.la 190 grade.

se lasa sa se raceasca complet şi se taie

 

TIPS-URI

1

daca vedeti lichid ın umplutura de branza,presarati peste blat un strat fin de griş,acesta va absoarbe lichidul

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu branza-0
Prajitura cu branza-1
Prajitura cu branza-2

COMENTARII (19)

susu

susu 1

27.09.2012, 16:11

arata senzational

kukibella

kukibella 1

27.09.2012, 17:23

MULTUMESC

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

28.09.2012, 16:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!