Prajitura cu branza

de silvi0ara in Prajituri, 25 Feb 2010 | 4072 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250g faina
  • un praf de sare
  • 100g zahar
  • 125g unt
  • 1 ou
  • Pentru umpultura:
  • 1 borcan de compot de piersici (se folosesc doar piersicile,asa ca le lasam din timp la scurs,sunt bune cele taiate in jumatati)
  • 700g branza grasa de vaci
  • 100g zahar
  • 250ml frisca lichida
  • 5 oua
  • 1 plic praf de budinca de vanilie de la Dr.Oetker
  • 1/2 plic praf de frisca tot de la Dr.Oetker
  • 2 plicuzi zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

Aluatul:

Se freaca untul cu zaharul si un praf de sare,se adauga oul si la sfarsit faina,se obtine un aluat omogen care se lasa la congelator 1/2 ora,pus intr-o folie de plastic.

Umplutura:

Se amesteca bine branza cu zaharul,vanilia ,coaja rasa de lamaie si praful de sare.Apoi se aduga frisca lichida(nu trebuie batuta,se puna asa lichida),apoi cele 5 oua care se amesteca bine,praful de budinca si praful de frisca.Se omogenizeza totul.

Se ia o forma rotunda de tort(26cm) cu fundul detasabil,se unge bine cu unt si se tapeteaza cu hartie pergament.

Se scoare aluatul din congelator si se da forma dupa marimea formei de tort.Se aseza cu grija,inclusiv pe marginile laterale ale formei.Se toarna compozitia de branza,iar deasupra se aseaja jumatatile de piersica cu gura in jos.Se baga la cuptorul preincalzit la temperatura de 180gC timp de 50-60 de minute.Timpul de coacere tine de cuptorul fiecaruia.Se scoate ,se lasa la racit, apoi se taie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Rocsi 1

25.02.2010, 19:50

mama ce buna e ...o bucatik si mie

Teo 1

25.02.2010, 22:47

este consistenta umplutura?sunt curioasa ce face in cuptor frisca, budinca ''se fierbe'' in frisca lichida?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta de fructe in caramel