Prajitura cu branza

de Giana in Prajituri, 10 Iun 2014 | 29451 vizualizari

 

Frageda, dulce, aromata.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 3 oua
  • 1 pahar cu zahar (200 g)
  • 200 g margarina moale
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde (aproximativ 6 pahare)

Umplutura:

  • 500 g branza telemea
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 3 oua
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • 1 pahar cu zahar (200 g)
  • 1 mana de stafide
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

Se amesteca ingredientele pentru aluat si se framanta pana obtinem o coca nu foarte tare, care nu se lipeste de maini. Aluatul se introduce in frigider pana se pregateste umplutura pentru a fi mai usor de intins.

Branza telemea se da prin razatoarea mare sau se farama cu furculita, se amesteca cu branza dulce, se adauga ouale, coaja de lamaie, un pahar de zahar si stafidele.

Aluatul se imparte in doua parti egale. Se pune faina pe masa de lucru si se intinde o foaie putin mai mare decat tava in care vom coace prajitura. In tava se pune hartie de copt, se aseaza foaia in tava astfel incat sa ramana marginea foii putin ridicata (ca o bordura). Se inteapa foaia cu o furculita din loc in loc, apoi se varsa peste foaie umplutra de branza si se niveleaza. Se intinde cea de-a doua foaie, se aseaza peste umplutura de branza si se lipeste pe margini  de jur imprejur cu prima foaie, ca sa ramana umplutura de branza in interior. Se inteapa prajitura din loc in loc cu o furculita si se introduce in cuptorul incins pana se rumeneste frumos.

Se scoate prajitura din cuptor, se pudreaza cu zahar, se lasa la racit si se portioneaza.

Aluatul ramane fraged iar a doua zi prajitura este si mai buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza si mere