Prajitura cu branza

de ala_oancea in Prajituri, 10 Mai 2009 | 3186 vizualizari

 

Prajitura delicioasa cu branza dulce.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 230 gr faina 
  • 25 gr cacao 
  • 1 lingurita bicarbonat 
  • 100 gr zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 2 oua
  • 50 gr unt 
  • esenta de vanilie
  • Umplutura: 
  • 500 gr branza 
  • zahar praf dupa gust 
  • 1 ou 
  • zeama si coaja rasa de lamaie
  • 3 linguri gris
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

Se amesteca faina cu bicarbonatul si cacaoa, se adauga zaharul, apoi ouale si untul. Se framanta bine, se impacheteaza in folie de plastic si se lasa o ora la frigider.


Intre timp se amesteca bine branza cu zaharul, se adauga oul, coaja si zeama de lamaie, iar apoi grisul.

Se intind 3/4 din aluat in tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Se aseaza umplutura, iar peste umplutura bucatele din restul de aluat. Se coace 45 de minute la 180C.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu branza-0
Prajitura cu branza-1
Prajitura cu branza-2

COMENTARII (7)

ala_oancea 1

23.09.2009, 15:17

Buna Ella Sigur ca poti sa o faci in tava dreptungiulara. In cel mai rau caz, daca e tava mai mare, o sa iasa mai subtirica.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20