Prajitura cu branza

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 19 Mar 2016 | 3208 vizualizari

 

Am vazut aceasta prajitura la Gabi si mi-a placut mult. Este delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 250 g margarina
  • 4 oua
  • 2 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri lapte rece
  • coaja de la o lamaie
  • 700 g urda
  • 300 g telemea mai putin sarata
  • 8 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 4 oua
  • 4 linguri gris
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

Pentru aluat am framantat margarina cu faina amestecata cu praful de copt, am adaugat ouale,laptele, putina sare si coaja de lamaie framantand in continuare cu mana.Am acoperit aluatul cu folie si l-am lasat la rece  peste noapte. Se poate lasa la rece si cateva ore.

Pentru umplutura am amestecat urda cu telemeaua rasa, am adaugat galbenusurile, cele 8 linguri de zahar,coaja de lamaie si 2 plicuri de zahar vanilat.Eu am uitat de gris, dar trebuie adaugate si cele 4 linguri de gris.La final adaugam si albusurile batute spuma.

Impartim aluatul in doua.Cu ajutorul unui sucitor intindem o bucata de aluat, asezam foaia in tava(25/30) in care am pus hartie de copt, am intepat foaia din loc in loc, apoi am pus umplutura uniform peste intreaga foaie.

Mi-a placut ideea de a nu mai pune inca o foaie deasupra, si urmand exemplul lui Gabi am aruncat peste umplutura bucati de aluat.

Am introdus tava in cuptorul incins si am lasa-o la foc mediu pana s-a rumenit  bine.Marginile alea rumenite bine au fost delicioase. 

Se taie si se serveste pudrata cu zahar dupa ce se raceste.

Pozele facute la sectiune nu sunt prea reusite,le-am facut cu telefonul.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta