Prajitura cu branza ,bezea si lamaie

de nadina73 in Dulciuri, 19 Sep 2010 | 12923 vizualizari

 

O prajitura racoroasa ,simpla si foarte gustoasa sursa http://www.bucatarianoastra.com/dulciuri-f50/prajitura-cu-branza-de-vaci-bezea-si-lamie-t4024.htm

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 galbenusuri
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt

Pt ungere blat:

  • gem acrisor

Crema:

  • 600 g branza vaci sau crema de branza
  • 3 oua intregi
  • 200 zahar
  • 2 esente vanilie
  • coaja rasa de la 1-2 lamai
  • sucul de la 1 lamaie mare

Bezea:

  • 4 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 2 lingurite suc de lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza ,bezea si lamaie:

Blat:

Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul dupa care se pune laptele,uleiul si treptat faina cu praful de copt.

Se unge o tava cu unt se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia,se coace 20-25 minute la 150 grade.

Cand blatul e copt se scoate si se unge cu un strat de gem acrisor(eu am pus de nectarine ,facut de mine)

Crema:

Se amesteca bine branza,ouale,zaharul, vaniliile ,coaja de lamaie si sucul de  lamai.

Se pune crema peste blatul cu gem si se da la cuptor aproximativ 5 minute,dupa care se scoate si se pune bezeaua.

Bezea:

Se bat bine cele 4 albusuri ramase de blat dupa care se pune zaharul si la final sucul de lamaie.

Se pune bezeaua peste crema si se mai da la cuptor 10-15 minute .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza ,bezea si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

danis 1

21.09.2010, 16:55

am papat si eu din ea,e foarte buna de nota100

nadina73 1

22.09.2010, 00:17

multumesc danuta

nadina73 1

22.09.2010, 00:18

ma gandeam eu azi cand ai zis sa te las la calculator ca faci tu cevanu pe mess ai vrutci pe retete

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ravani