Prajitura cu branza - Cheesecake

de Maria68 in Prajituri, 4 Iun 2012 | 2155 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta:
  • 1 cana(250g) faina
  • 1/4 cana zahar
  • 1/2 cana nuca macinata sau bucati
  • 120 g unt
  • Pentru branza:
  • 3 pachete crema de branza sau branza pentru prajitura
  • 3/4 cana zahar sau dupa gust
  • 3 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
  • 3/4 smantana groasa
  • 3 oua
  • O tava de 23cm/23cm sau daca folositi o tava mai ingusta atunci prajitura va iesi mai inalta.
  • Folie de aluminiu.
  • Sosul de capsuni:
  • 4 cani de capsuni taiate
  • 1 lingura zahar(sau dupa gust)
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 1/4 piper proaspat macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza - Cheesecake:

Se captuseste tava cu folie de aluminiu(pereti si baza) sau daca tava nu este detasabila se lasa in surplus folia peste margini, ca sa puteti apuca de folie si sa scoateti prajitura din tava. Se incalzeste cuptorul la 180 grade.

Intr-un robot de bucatarie punem faina, zaharul si nuca si amestecam putin , pana toate se combina. Se adauga untul si se amesteca pana se obtinem un aluat sfaramicios.Turnam acest aluat sfaramicios in tava si-l intindem egal pe toata suprafata, presandu-l usor. Punem in cuptor tava si lasam cam 10-12 minute pana devine usor auriu. Se scoate tava si punem cuptorul la 165 grade sau il dam un pic mai incet.

Pentru crema de branza: amestecam cu mixerul branza( la temp. camerei) cu zaharul,zaharul vanilat, smantana, iar cand s-au omogenizat, adaugam pe rand  ouale. Turnam peste crusta si punem in cuptor pentru 30-45 de minute sau pana branza in centrul prajiturii a inceput sa se intareasca.

Se scoate din cuptor prajitura si o lasam sa se raceasca, dupa care o punem in frigider pentru cel putin 4 ore sau daca putem:) pana a doua zi

Se scoate prajitura din forma si se taie felii. Feliile se decoreaza cu sos de capsune.

Sosul de capsuni:

Se pun toate intr-o craticioara si se lasa sa fiarba cam 10 minute sau pana sosul se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi cu un blender se mixeaza!  

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu branza - Cheesecake 165442
retete culinare - Prajitura cu branza - Cheesecake 165443
retete culinare - Prajitura cu branza - Cheesecake 165444
retete culinare - Prajitura cu branza - Cheesecake 165445
retete culinare - Prajitura cu branza - Cheesecake 165447

COMENTARII (22)

Maria68 1

05.06.2012, 11:57

Miha,- nuca macinata (trebuia sa scriu) , mersi pentru atentionare
Sufletista,
deyutzky,
Mirela,
Mamaieelena,
Iri_love,
Mon si Diaconta:multumesc

cocolina 1

13.06.2012, 10:26

foarte buna si delicioasa

Maria68 1

13.06.2012, 21:29

Multumesc Cocolina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L