Prajitura cu branza de vaci

de adasev12 in Prajituri, 13 Noi 2012 | 3469 vizualizari

 

tot reteta de la mama...f buna!

 

INGREDIENTE

  • 400 g branza de vaci facuta acasa
  • 2 oua
  • 4 lg zahar
  • o vanilie
  • pt blat:
  • 2 oua
  • 100 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 100 ml iaurt gras
  • un praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 200 g faina
  • 2 maini de gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci:

Blat: se lasa untul la temperatura camerei, sa fie moale, apoi se freaca cu zaharul pudra si vanilia. Se adauga pe rand cate un ou si se amesteca foarte bine, se poate folosi mixerul. Adaugam si iaurtul si amestecam, apoi adaugam praful de copt stins cu o lingura de zeama de lamaie sau apa minerala. La sfarsit adaugam faina si amestecam cu lingura de lemn, sau chiar cu mana, mai la urma. Se lucreaza bine aluatul si se imparte in trei parti.

Se iau doua parti si se amesteca iar, se face o foaie si se intinde uniform in tava unsa si tapetata cu faina. Se inteapa cu furculita peste tot foaia si se presara o mana de gris.

Branza de vaci se amesteca cu oule si vanilia foarte bine si se intinde peste foaie.

Din cealalta parte de aluat se fac bastonase subtiri si lungi, care se  aplatizeaza apoi cu sucitorul si se intind peste umplutura, intai se pun pe lungime, apoi pe latime. Se prind bine marginile, apasandu-le sa se lipeasca. Se da tava la cuptorul preincalzit, la 180 grade. Se lasa cam 40 minute, daca incepe sa prinda culoare prea tare, se lasa temperatura la 160.

Cand se racoreste putin prajitura, se pudreaza cu zahar si se taie. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu branza de vaci 187970
retete culinare - Prajitura cu branza de vaci 187973
retete culinare - Prajitura cu branza de vaci 187974
retete culinare - Prajitura cu branza de vaci 187975

COMENTARII (20)

adasev12 1

14.11.2012, 18:50

sufletista...

dia, ai mare dreptate

mamamieelena...

Sim0na 1

14.11.2012, 18:53

Tare buna..

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 12:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L