Prajitura cu branza de vaci

de adasev12 in Prajituri, 13 Noi 2012 | 8137 vizualizari

 

tot reteta de la mama...f buna!

 

INGREDIENTE

  • 400 g branza de vaci facuta acasa
  • 2 oua
  • 4 lg zahar
  • o vanilie
  • pt blat:
  • 2 oua
  • 100 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 100 ml iaurt gras
  • un praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 200 g faina
  • 2 maini de gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci:

Blat: se lasa untul la temperatura camerei, sa fie moale, apoi se freaca cu zaharul pudra si vanilia. Se adauga pe rand cate un ou si se amesteca foarte bine, se poate folosi mixerul. Adaugam si iaurtul si amestecam, apoi adaugam praful de copt stins cu o lingura de zeama de lamaie sau apa minerala. La sfarsit adaugam faina si amestecam cu lingura de lemn, sau chiar cu mana, mai la urma. Se lucreaza bine aluatul si se imparte in trei parti.

Se iau doua parti si se amesteca iar, se face o foaie si se intinde uniform in tava unsa si tapetata cu faina. Se inteapa cu furculita peste tot foaia si se presara o mana de gris.

Branza de vaci se amesteca cu oule si vanilia foarte bine si se intinde peste foaie.

Din cealalta parte de aluat se fac bastonase subtiri si lungi, care se  aplatizeaza apoi cu sucitorul si se intind peste umplutura, intai se pun pe lungime, apoi pe latime. Se prind bine marginile, apasandu-le sa se lipeasca. Se da tava la cuptorul preincalzit, la 180 grade. Se lasa cam 40 minute, daca incepe sa prinda culoare prea tare, se lasa temperatura la 160.

Cand se racoreste putin prajitura, se pudreaza cu zahar si se taie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake la rece cu dulceaţă de dovleac