Prajitura cu branza de vaci

de gaby_duceag in Prajituri, 4 Iun 2013 | 85795 vizualizari

 

Reteta de la Mala (babi)

 

INGREDIENTE

  •  

Aluat

  • 250 gr. faina
  • 125 gr. margarina/100 gr. untura
  • 2 oua
  • o lingurita praf de copt
  • putina sare
  • 3 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • putin lapte rece – doar daca e necesar

Umplutura

  • 500 gr branza de vaci
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 oua
  • stafide – optional (eu nu am pus, ca nu prea plac piticului meu )
  • o lingurita esenta rom
  • coaja rasa de lamaie
  • un plic zahar vanilat
  • doua  linguri gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci:

Intr-un bol pune faina cernuta impreuna cu praful de copt si margarina, lasata la temperatura camerei cu ceva timp inainte, si le freaca pana se omogenizeaza si obtii o pasta consistenta. Adauga ouale, sarea , coaja rasa de lamaie, si framanta aluatul cu mana.

Nu a fost cazul sa mai adaug lapte, obtinusem un aluat cu o consistenta perfecta pentru a intinde foi, dar daca e necesar adaugati putin lapte sau chiar o lingura de faina (depinde de puterea de absorbtie a fainii) pentru a avea un aluat destul de tare pentru a nu fi lipicios dar nici moale pentru a nu-l putea intinde cu sucitorul.

Acopera bila de aluat formata cu folie alimentara si da-o la rece pentru o ora/doua sau chiar peste noapte.

Amesteca branza de vaci cu galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, esenta de rom, grisul si sarea si omogenizeaza. Albusurile le bati spuma si le adaugi la final amestecand usor

Daca pui stafide lasa-le inmuiate in putina esenta de rom cateva minute si adauga-le compozitiei.

Scoti bila de aluat de la rece si o imparti in doua.

O bucata o intinzi intr-o foaie, cu sucitorul, atat cat sa-ti ajunga pentru o tava de 20/20cm.

Ungi tava cu unt/margarina si asezi foaia.

Torni umplutura iar deasupra distribui uniform restul de aluat ramas, ras prin razatoarea cu ochiuri mari.

Poti sa rupi bucatele, eu asa am facut.

Dai tava in cuptorul preincalzit si coci prajitura la foc mediu pana se rumeneste frumos la suprafata.

Lasi sa se racoreasca putin si pudrezi cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu branza de vaci 233527
retete culinare - Prajitura cu branza de vaci 233528
retete culinare - Prajitura cu branza de vaci 233529

COMENTARII (46)

Cris2711 1

30.01.2014, 00:06

Io si mai si),am favorizat-o)

panthera 1

20.02.2014, 14:13

se poate inlocui margarina/untura cu unt?...arata perfect gustului meu

Xandrinne 1

23.08.2015, 08:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D