Prajitura cu branza de vaci

de Lavinia in Prajituri, 2 Sep 2013 | 15875 vizualizari

 

Foarte frageda si delicioasa.Sursa de inspiratie :Gabi,Rocsi si Babi cu mici modificari :-)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 160 g unt
  • 3 oua mici(2 mari)
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la 1 lamaie
  • 350-400 g faina
  • 1 praf de copt
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 300 g smantana
  • 4 oua mari (eu am folosit 6 foarte mici)
  • 4 linguri gris (80 g)
  • 250 g zahar
  • 2 lingurite vanilie
  • 100 g stafide inmuiate in rom
  • coaja de la 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci:

Aluat:

Freaca untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat. Adauga ouale,unul cate unul si mixeaza bine dupa fiecare. Adauga praful de copt stins cu putina zeama de lamaie,coaja de lamaie si faina treptat pana rezulta un aluat usor de modelat care nu se mai lipeste de maini. Inveleste aluatul intr-o folie si baga-l la frigider pentru 2 ore.(Eu l-am lasat peste noapte)

Umplutura:

Mixeaza branza de vaci cu zaharul si vanilia. Adauga pe rand ouale si mixeaza bine. Adauga smantana ,coaja de lamaie,grisul si stafidele si amesteca pana se incorporeaza bine.

Imparte aluatul in 2.

Din prima parte intinde o foaie subtire pe care o pui in tava tapetata cu hartie de copt (35/25 cm) si presara putin gris pe ea.

Adauga umplutura si niveleaza bine cu o spatula.

Rade pe razatoarea mare sau rupe in bucatele mici cealalta parte de aluat si pune-o pe toata suprafata prajiturii.

Coace prajitura in cuptorul preincalzit pentru 50-60 de minute .(testul scobitorii)

Las-o putin la racit apoi pudreaza cu zahar pudra

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura dulce-acrisoara