Prajitura cu branza de vaci

de lira in Prajituri, 11 Iul 2010 | 3224 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru aluat:

  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 2 1/2 cani faina
  • 1 cana ulei
  • 1 cana apa minerala
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie

Ingrediente pentru umplutura cu branza:

  • 500-700 g branza de vaci
  • 150 zahar
  • 2 oua
  • 100 g stafide
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci:

Ouale intregi se amesteca cu zaharul pana se topeste, dupa care se adauga uleiul, apoi apa minerala si praful de copt. Dupa ce s-a omogenizat compozitia adaugam faina putin cate putin si esenta de vanilie. Aluatul trebuie sa aiba compozitia unei smantana mai groase.

Intr-un bol se pune branza de vaci, impreuna cu zaharul, ouale, stafidele si scortisoara si se amesteca. Tava se unge cu ulei, se tapeteaaza cu faina, apoi se pune aluatul. Peste adaugam cu lingura din loc in loc branza, formand gramajoare. Prajitura se pune la cuptorul preincalzit pentru apoximativ 45 minute

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu branza de vaci 41309
retete culinare - Prajitura cu branza de vaci 41310
retete culinare - Prajitura cu branza de vaci 41311
retete culinare - Prajitura cu branza de vaci 41312
retete culinare - Prajitura cu branza de vaci 41313

COMENTARII (4)

Teo 1

11.07.2010, 23:42

imi plac prajiturile masurate ''cu cana'' !

Laly 1

12.07.2010, 00:05

Doamne da ce de bunatai ai facut

lira 1

12.07.2010, 09:16

Si eu ador masurile cu cana, mi se par de 1000 de ori mai rapide

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D