Prajitura cu branza de vaci si visine

de Oana in Dulciuri, 11 Apr 2009 | 23808 vizualizari

 

Cred ca ati ghicit ca preferatele mele sunt visinele in combinatie cu branza sau ciocolata. Intotdeauna am in congelator unul sau mai multe pachete cu visine si mai nou, cu fructe de padure :)
Reteta asta nu mai stiu de unde o am, este absolut delicioasa si super, super rapida!

 

INGREDIENTE

  • Prima compozitie:
  • 1 ou
  • 8 linguri cu zahar
  • 6 linguri cu ulei
  • 8 linguri cu lapte
  • 8 linguri cu faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • jumatate plic praf de copt stins in zeama de lamaie
  • A doua compozitie:
  • jumatate kilogram branza de vaci
  • 2 oua
  • stafide
  • zahar dupa gust
  • un pachet de visine congelate (400 g)- visinele dezghetate si scurse de zeama
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si visine:

Ingredientele pentru prima compozitie se amesteca bine cu mixerul. Separat, se amesteca in alt vas ingredientele pentru a doua compozitie.

Se incinge cuptorul la foc mediu. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt (20×30 cm). Se toarna prima compozitie in tava, apoi a doua compozitie deasupra. Se coace aproximativ jumatate de ora.

 

COMENTARII (10)

ggheorghita 1

05.04.2013, 16:23

activlila 1

06.04.2013, 14:23

branza dulce sau sarata? la ce temp se coace?

Oana 1

13.04.2013, 09:17

Branza de vaci, de regula este dulce. Temperatura nu stiu sa iti spun pt ca am cuptor cu gaz care nu indica temperatura...am copt la foc mediu.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20