Prajitura cu branza dulce

de Brindusa in Prajituri, 16 Feb 2010 | 7440 vizualizari

 

Am primit aceasta bunaciune de la mama, care, de cate ori face ceva dulce ne trimite si noua (norocul nostru ca stam aproape :)))) )

 

INGREDIENTE

  • BLATUL
  • 500g faina
  • 500 g unt de la frigider, taiat bucatele
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar farin
  • 2 linguri vin alb
  • 3 linguri mari smantana
  • 1 praf de sare
CREMA
  • 500 g branza de vaci, data prin sita (sau mixata cu robotul)
  • 2 galbenusuri
  • 2 albusuri batute spuma
  • 100 g zahar farin
  • 2 linguri smantana
  • stafide (daca va plac)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce:

Si acum o citez pe mama:

"Blatul are consistenta de tarta.

Am amestecat in robot, cu cutitul pt coca (se poate si cu paletele, la un mixer puternic sau cu mana): untul, zaharul si sarea pana s-au facut o crema. Am adaugat apoi faina si galbenusurile, pana se formeaza un amestec ce seamana cu firimiturile. Am pus smantana si vinul si am amestecat pana s-a format o coca, nu mai mult.

Coca asta nu trebuie amestecata prea mult, caci nu va mai avea consistenta dorita (de tarta). Am facut din ea un sul, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la frigider 1 ora (o poti lasa si mai mult, chiar peste noapte).

In timpul asta se face crema. Amesteca galbenusurile cu zaharul, adauga smantana, branza si stafidele. Cu grija adauga albusurile spuma.

Intinde blatul cu sucitorul, sub forma de foaie. Pune-l intr-o tava (tava de la aragaz) tapetata cu hartie de copt. Unge cu crema. Da la cuptor (incalzit in prealabil) la foc mediu (200C).

Lasa 20 minute, sau pana ce e facuta. "

 

 

COMENTARII (10)

Brindusa 1

16.02.2010, 22:59

Ma bucur ca ti-am putut fi de folos. Reteta este dintr-o carte ungureasca de pe la 1920 (a fost a bunicii) pe care mama se chinuie s-o traduca. O sa mai fac retete de acolo.

silvi0ara 1

20.02.2010, 12:56

Ce bine arata.

elena1988 1

10.03.2011, 10:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25