Prajitura cu branza dulce

de Brindusa in Prajituri, 16 Feb 2010 | 9795 vizualizari

 

Am primit aceasta bunaciune de la mama, care, de cate ori face ceva dulce ne trimite si noua (norocul nostru ca stam aproape :)))) )

 

INGREDIENTE

  • BLATUL
  • 500g faina
  • 500 g unt de la frigider, taiat bucatele
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar farin
  • 2 linguri vin alb
  • 3 linguri mari smantana
  • 1 praf de sare
CREMA
  • 500 g branza de vaci, data prin sita (sau mixata cu robotul)
  • 2 galbenusuri
  • 2 albusuri batute spuma
  • 100 g zahar farin
  • 2 linguri smantana
  • stafide (daca va plac)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce:

Si acum o citez pe mama:

"Blatul are consistenta de tarta.

Am amestecat in robot, cu cutitul pt coca (se poate si cu paletele, la un mixer puternic sau cu mana): untul, zaharul si sarea pana s-au facut o crema. Am adaugat apoi faina si galbenusurile, pana se formeaza un amestec ce seamana cu firimiturile. Am pus smantana si vinul si am amestecat pana s-a format o coca, nu mai mult.

Coca asta nu trebuie amestecata prea mult, caci nu va mai avea consistenta dorita (de tarta). Am facut din ea un sul, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la frigider 1 ora (o poti lasa si mai mult, chiar peste noapte).

In timpul asta se face crema. Amesteca galbenusurile cu zaharul, adauga smantana, branza si stafidele. Cu grija adauga albusurile spuma.

Intinde blatul cu sucitorul, sub forma de foaie. Pune-l intr-o tava (tava de la aragaz) tapetata cu hartie de copt. Unge cu crema. Da la cuptor (incalzit in prealabil) la foc mediu (200C).

Lasa 20 minute, sau pana ce e facuta. "

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza dulce