Prajitura cu branza dulce

de ralu_ca in Prajituri, 18 Ian 2014 | 4580 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 150 g untura
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 450 g faina
  • 2 galbenusuri ou
  • smantana cat cuprinde aluatul
  • 1/2 plic praf de copt
  • umplutura
  • 4 oua
  • 125 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic Pudding cu gust de vanilie Dr.Oetker
  • 750 g branza dulce
  • 200 g smantana
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce:

Pentru aluat se amesteca untura cu faina, adaugam zaharul,zaharul vanilat , sarea si praful de copt. Adaugam galbenusurile de ou si amestecam . Apoi se adauga smantana sa obtinem un aluat omogen si elastic. Se imparte aluatul in doua jumatati .O parte il intindem in tava si avem grija ca pe margini sa lasam aluatul un pic mai inalt ,cealalta parte o punem deoparte.

Pentru umplutura de branza, galbenusurile celor 4 oua se amesteca bine cu zaharul si zaharul vanilat cu mixerul. Am adaugat praful de pudinga ,branza dulce si smantana mixand sa se omogenizeze. Albusurile se bat bine cu un praf de sare si se incorporeaza la crema de branza. Compozitia obtinuta am intins-o pe blatul asezat deja in tava si acoperim totul cu cealalta jumatate de aluat ramas.Intepam cu o furculita aluatul de deasupra ici colo, si dam tava la cuptorul preincalzit Lasam la cuptor pana aluatul deasupra se rumeneste.

Se lasa prajitura sa raceasca in tava, apoi se pudreaza cu zahar praf si se poate portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta