Prajitura cu branza dulce

de mirela0911 in Prajituri, 1 Dec 2014 | 3802 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • 300 g faina (se mai adauga daca cere aluatul)
  • Pt.umplutura:
  • 500 g branza de vaca
  • 1 plic budinca vanilie Dr.Oetker
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 50 g stafide
  • Glazura:
  • 1 plic budinca vanilie Dr.Oetker
  • 400 ml suc de mere verzi
  • 3 lg zahar
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce:

Aluatul: Intr-un bol se pune faina amestecata cu praful de copt, untul taiat cubulete, zaharul si zaharul vanilat si oul. Se amesteca intai cu varful degetelor apoi se framanta pana obtinem un aluat fraged care se poate intinde. Se mai adauga faina in cazul in care aluatul cere. In tava tapetata cu hartie de copt se intinde foaia.

Umplutura: Branza se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat bine pana ce acesta se dizolva. Se adauga oul, praful de budinca, zeama de lamaie si stafidele. Se omogenizeaza bine apoi se toarna compozitia peste aluatul din tava. Se da la cuptor la 180 de grade si se lasa pana se rumeneste usor deasupra. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Glazura: Intr-un vas se amesteca sucul de mere (sucul sa fie verde) cu zaharul si praful de budinca. Se omogenizeaza si se pune pe foc. Se amesteca continuu pana se ingroasa, se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca (nu mult) apoi asa calduta se toarna peste prajitura. Se da la rece pt cateva ore apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pt. glazura se poate folosi si budinca de frisca.

2

Sucul de mere se poate inlocui cu suc de kiwi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Panacris 1

29.03.2015, 13:56

Super idee!

Lau 1

29.03.2015, 14:12

-Licurici- 1

12.06.2015, 10:16

O idee minunata cu sucul de mere!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza