Prajitura cu branza dulce

de RuxyRux in Dulciuri, 9 Noi 2016 | 3447 vizualizari

 

6 ani de bucataras si-o prajitura minunata! :x

 

INGREDIENTE

  • 240 gr. faina
  • 250 gr. unt ( gras. 82%)
  • 140 gr. zahar
  • 4 linguri lapte rece
  • 1 ou
  • vanilie
  • un praf sare
  • un praf de turmeric( pentru culoare)
  • 1 lingurita praf de copt

Umplutura :

  • 1 kg, 150 gr. branza dulce
  • 275 gr. zahar
  • 3 oua
  • vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 3 linguri smantana
  • 5 linguri amidon

parti egale de amidon si faina pentru infainat

Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce:

Untul rece taiat felii, il amestecam cu restul ingredientelor, faina cernuta, oul, zaharul, praful de sare, cel de copt, vanilia, turmericul si laptele rece.

Se framanta aluatul, se infaineaza cu o lingura de amidon , se pune in folie si se da la rece, pana se prepara umplutura.

Pentru umplutura se amesteca ingredientele si se omogenizeaza perfect compozitia.

Aluatul se asaza pe o suprafata bine infainata( in parti egale de faina si amidon) si se imparte in 3 bucati pe care le cantarim( sau din ochi, doua egale si una mai mare).

Eu am cantarit doua bucati de cate 275 gr fiecare si o bucata de 285 gr.

Cele doua bucati egale le vom intinde la dimensiunea tavii. 

Daca nu va descurcati prea bine cu intinsul foilor faceti acest lucru direct pe hartia pergament dupa care le veti muta mai usor in tava.

Se intinde prima foaie, se asaza in tava tapetata clasic cu ulei si faina, se pune umplutura, apoi cealalta foaie( eu am pus-o prin rasturnare cu tot cu foaia de copt).

Nu va speriati daca cumva se rupe foaia intr-un loc, aranjati-o direct in tava cu mana, e simplu.

Pentru a intinde bine foile avem nevoie de multa faina si amidon, astfel nu veti risca sa se lipeasca.

Din restul de aluat eu m-am jucat si am facut ornamente,  o criza de creatie :))))))...aici m-am dus cu gandul la vara, care parca a fost mai ieri....

Daca nu doriti sa faceti acest lucru, renuntati si din aluat faceti biscuiti sau de ce nu, mini tarte sau chiar o tarta cu fructe sau crema de vanilie...sau poate ciocolata? Puteti pastra la rece maxim doua zile aluatul sau la congelator pana in momentul in care decideti ce vreti sa faceti cu el.

Eu am copt prajitura timp de 45 de minute la 180 de grade.

Taiati prajitura rece daca doriti sa arate perfect...

Pudrati prajitura cand s-a racit bine.

E o minunatie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

RuxyRux 1

13.11.2016, 12:08

Mirelusa iubita,multumesc!

RuxyRux 1

13.11.2016, 12:08

Multumesc Rocsi draga mea!

RuxyRux 1

13.11.2016, 12:08

Multumesc scumpa si iubita Buni!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce,ciocolata si migdale