Prajitura cu branza dulce, lamaie si limoncello

de Rux in Prajituri, 24 Ian 2015 | 2883 vizualizari

 

Un gust de senzatie! Un desert rapid si delicios fara coacere...va invit la savurat!

 

INGREDIENTE

  • 160 gr branza de vaci
  • 1 cutie de lapte condensat : cel gros, dens, dulce.... nu cel de cafea.( eu am gasit la Bacania veche)
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 gr smantana grasa
  • 100 ml lapte dulce
  • 1 lamaie mare coaja si zeama
  • vanilie
  • 1 rand si jumatate de piscoturi( in jur de 20 de bucati)
  • 3 linguri limoncello
  • 1 plic de gelatina( optional, eu nu am pus)
  • Sos:
  • 80 gr zahar brun
  • 100 ml apa
  • vanilie
  • 50 gr unt
  • 50 ml zeama de lamaie
  • 2 linguri limoncello
  • coaja de lamaie
  • o forma de chec
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce, lamaie si limoncello:

Mixam frisca intr-un vas mare de mixer si o scoatem apoi intr-un bol.

Tot in vasul de mixer punem branza dulce, smantana, laptele condensat, vanilia si amestecam bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Adaugam usor zeama de lamaie si coaja, apoi limoncello si la sfarsit cu o spatula incorporam frisca.

Daca doriti in acest moment puteti pune gelatina dizolvata dupa indicatiile de pe plic. Eu nu am pus, pe mine nu ma deranjeaza aspectul moale. Gelatina va oferi desigur o alta consistenta prajiturii. Dam la rece crema pana ne ocupam de piscoturi.

Piscoturile le-am facut pudra la blender. Am asezat in tava de chec o folie de prospetime, am lasat-o sa atarne usor peste margini, am pus pudra de piscoturi la baza si am stropit-o cu lapte rece, destul de uniform.

Deasupra  bazei de piscoturi am pus lingura cu lingura crema de branza dulce si lamaie, am acoperit cu folia de pe laterale si am dat forma la rece cateva ore bune. Cu o ora inainte sa servim prajitura preparam sosul.

Sosul :  Intr-un ibric larg am pus apa si zaharul, vanilia si am lasat sa fiarba 5 - 7 minute. Am adaugat untul si am lasat sa se topeasca, amestecand usor. Am adaugat zeama de lamaie si limoncello si apoi am racit sosul.

Am asezat prajitura pe un platou prin rasturnare si am pus deasupra o parte din sos. Deasupra am razuit coaja de la o lamaie mare.

Deliciu total!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu branza dulce, lamaie si limoncello 363653
retete culinare - Prajitura cu branza dulce, lamaie si limoncello 363655
retete culinare - Prajitura cu branza dulce, lamaie si limoncello 363656
retete culinare - Prajitura cu branza dulce, lamaie si limoncello 363657
retete culinare - Prajitura cu branza dulce, lamaie si limoncello 363658
retete culinare - Prajitura cu branza dulce, lamaie si limoncello 363659
retete culinare - Prajitura cu branza dulce, lamaie si limoncello 363660
retete culinare - Prajitura cu branza dulce, lamaie si limoncello 363661
retete culinare - Prajitura cu branza dulce, lamaie si limoncello 363662
retete culinare - Prajitura cu branza dulce, lamaie si limoncello 363663
retete culinare - Prajitura cu branza dulce, lamaie si limoncello 363664
retete culinare - Prajitura cu branza dulce, lamaie si limoncello 363665
retete culinare - Prajitura cu branza dulce, lamaie si limoncello 363666

COMENTARII (34)

tanyapatap 1

30.03.2015, 10:53

DIANA B 1

06.04.2015, 14:19

Wooow , asa as face dupa savurarea minunatiei asteia bv Rux . As incerca acest dulce ptr Pastele 2015 , ca tot m-a lasat saracia aia de cuptor electric

Rux 1

01.05.2015, 19:05

Diana scumpooooo iti multumesc de vizita si apreceri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18