Prajitura cu branza dulce si bezea

de alldaycooking in Prajituri, 21 Dec 2011 | 6013 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Coca:
  • 50 gr unt
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 linguri faina
  • 5 gr praf de copt
  • Crema branza:
  • 700 gr branza dulce
  • 3 linguri fructoza
  • 2 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 1 mana de stafide
  • 2 linguri gris
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 3 linguri fructoza
  • 3 linguri nuca de cocos razuita
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si bezea:

Din ingredientele mentionate pentru coca am facut un aluat elastic pe care l-am intins si l-am asezat intr-o tava peste hartia de copt.

Branza dulce am amestecat-o cu ouale, zaharul vanilat si fructoza. Am mixat foarte bine crema de branza, apoi am adaugat stafidele si am amestecat din nou cu ajutorul unei linguri.

Am presarat cele 2 linguri de gris peste coca, apoi am pus crema de branza si am uniformizat-o. Am introdus in cuptorul incalzit la 170 de grade Celsius. Am copt timp de 45 de minute.

Pentru bezea am batut spuma albusurile, am adaugat treptat fructoza si la sfarsit am pus nuca de cocos. Am amestecat usor bezeaua, apoi am pus-o peste crema de branza si am introdus din nou prajitura in cuptor. Am lasat 10 minute sa se coaca pana cand bezeaua s-a colorat putin.

 

COMENTARII (10)

ela 1

21.12.2011, 12:32

ce bine arata......

diaconta 1

21.12.2011, 12:36

vaaaaaaaaaaaaaai cum arata

alldaycooking 1

21.12.2011, 13:19

Si e si buna si inca mai am!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S