Prajitura cu branza dulce si caramel

de ana in Prajituri, 3 Iul 2010 | 5083 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr biscuiti simpli
  • 50 gr unt
  • 50 ml lapte
  • 250 gr branza dulce(crema de branza)
  • 250 gr caramel
  • 100 gr lapte condensat
  • 1 plic si jumatate gelatina
  • 100 gr smantana dulce
  • 1 esenta de vanilie

Pentru caramel:

  • 250 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 20 ml lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si caramel:

Biscuitii ii farmantam cu mana sau la robot ,adaugam laptele si untul .Vom obtine o "coca" destul de dura .Acesta este blatul,

pentru a-l intinde cat mai uniform il punem intre 2 folii alimentare si intindem cu sucitorul un disc cat fundul tavii.
Preparam caramelul:caramelizam zaharul ,il dam deoparte ,adaugam untul amestecand energic apoi incorporam laptele si laptele condensat ,mai clocotim jumatate de minut.
Branza o blenduim impreuna cu smantana ,adugam caramelul gelatina inmuiata si incalzita si esenta de vanilie.Blatul il asezam intr-o tava apoi turnam crema si lasam la rece pentru cateva ore.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu branza dulce si caramel-0
Prajitura cu branza dulce si caramel-1

COMENTARII (8)

nadina73 1

04.07.2010, 21:55

toate praj cu branza sant super grozave cel putin mie imi plac la nebunie super nota 20

ana 1

05.07.2010, 07:37

Multumesc Nadina

Ina 1

05.07.2010, 07:54

mama, ce ratasem! Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04