Prajitura cu branza dulce si ciocolata

de ela in Prajituri, 24 Oct 2010 | 14100 vizualizari

 

rapid si delicios

 

INGREDIENTE

  • 6oua
  • 150gr zahar+200gr+100gr
  • 200gr unt+125gr
  • 50ml ulei
  • 100gr faina
  • 1lingurita praf de copt
  • 50gr cacao+20gr
  • 1kg branza dulce
  • 1lingura amidon
  • cateva linguri zeama de compot
  • 1esenta de vanilie sau de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si ciocolata:

Separi albusurile oualelor de galbenusuri.Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul.Faina se amesteca cu praful de copt si 50gr cacao.Albusurile se bat bine cu un praf de sare si se adauga treptat 150gr zahar,apoi adaugi compozitia de oua si cea de faina si omogenizezi totul bine.

Se unge o tava cu unt sau margarina si se tapeteaza cu faina,apoi torni aluatul si dai la cuptorul preincalzit,la foc mic 30-40minute pana este copt blatul(verifici cu scobitoarea,care daca iese uscata inseamna ca blatul e copt).

Topesti untul intr-o craticioara apoi il bati cu 200gr zahar,pana se topeste zahaeul si se albeste compozitia,apoi adaugi branza dulce scursa bine,esenta de vanilie si dai la rece 30minute.

Lasi sa se raceasca cateva minute blatul,insiropezi cu compotul,apoi intinzi crema de branza peste el.

Pentru glazura,topesti 125gr de unt intr-o craticioara,adaugi 100gr zahar,20gr cacaoa si amidonul si amesteci bine,sa nu se faca cocoloase si se ingroasa putin.

Intinzi bine glazura peste branza si nivelezi bine,apoi dai la rece cateva ore inainte sa tai prajitura.

TAI PRAJITURA CU UN CUTIT TRECUT PRIN JET DE APA RECE

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Mozaic