Prajitura cu branza dulce si iaurt

de babi5 in Prajituri, 29 Ian 2014 | 9987 vizualizari

 

Am pus la favorite budinca Menei29 si prajitura Rudy si pentru ca nu a fost posibil sa le prepar pe amandoua am testat (ca se poarta testele acum) si am pregatit o prajitura cu ingrediente din amandoua. Nu ma laud, dar a iesit ceva bun, bun tare. Multumesc Merisor, Mena si tuturora care ati pregatit prajitura Rudy. Am folosit tava de 45/35 cm, alta tava mai mica nu am

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 300 gr margarina
  • 1 iaurt activia natural 140 gr.
  • 1 iaurt zuzu 400 gr
  • 500 gr branza dulce
  • 150 gr stafide aurii
  • 1 esenta migdale Dr.Otkker (fiola)
  • 1 esenta rom Dr. Otker (fiola)
  • 2 zahar vaniliat
  • 5 oua
  • 2 praf copt
  • 1 praf sare
  • 450 gr zahar
  • 15 linguri gris (150 gr)
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si iaurt:

Se pune faina, cacaoa si un praf copt intr-un castron si se amesteca bine, apoi se taie bucatele mici margarina si se freaca bine impreuna cu faina, cacaoa si praful de copt. Se adauga 2 galbenusuri, 150 gr zahar, esenta de migdale si iaurtul Activia. Se framanta un aluat care sa se poata intinde (daca mai trebuie se mai adauga  putina apa minerala sau lapte sau faina daca este cazul) eu am adaugat putina apa minerala. Se acopera cu o folie si se da la rece pentru 30 minute.

Branza o punem intr-un castron, adaugam iaurtul Zuzu, 300 gr zahar, 3 galbenusuri, stafidele pe care le-am inmuiat inainte intr-un picut de apa si esenta de rom, zaharul vaniliat, grisul, un praf de copt si albusul de la cele 5 oua batut spuma.

Scoatem aluatul din frigider si-l impartim in doua parti egale. Intindem o foaie si o asezam in tava  de (45/35 cm) tapetata din timp cu hartie de copt. Peste punem compozitia cu branza, apoi din cealalalta jumatate de aluat intindem cea de-a doua foaie pe care o taiem fasiute si le asezam peste compozitia de branza sub forma de sah.

Introducem tava in cuptorul incins in prealabil la 180 grade si lasam sa se coaca pana prajitura devine frumos aurie si marginile prajiturii se dezlipesc de tava. Scoatem, lasam sa se raceasca si pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie. Taiem dupa imaginatia fiecaruia.

Buna, buna tare! Pofta sa aveti si o recomand cu toata dragostea, nu ezitati sa o faceti!

TIPS-URI

1

Daca aveti un pinten de taiat ravioli se pot taia fasiutele de deasupra, sunt mai aspectoase

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza