Prajitura cu branza dulce si merisoare

de RuxyRux in Prajituri, 3 Feb 2012 | 14168 vizualizari

 

Mmmmmmm si yamyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy.....

 

INGREDIENTE

  • 175 gr unt
  • o nuca de unt pentru uns tava
  • 7 oua mari XXL
  • 175 gr branza de vaci dulce si cremoasa
  • un praf de sare
  • 300 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • 2 pliculete vanilie
  • 400 gr faina
  • 1/2 plic praf copt
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr branza de vaci
  •  3 oua mari XXL 
  • 125 gr zahar pudra
  •  2 pliculete vanilie
  •  coaja de lamaie
  •  100 gr merisoare uscate( gasiti la Plafar) 
  • o tava de 40 cm
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si merisoare:

Blatul:

Untul se topeste si in el se pun aromele( coaja de lamaie si vanilia)

Ouale se mixeaza cu un praf de sare apoi se adauga zaharul si se mai amesteca bine inca 5 minute.

Se pune branza de vaci lingura cu lingura pana se incorporeaza, se adauga untul topit, apoi faina si praful de copt.

Se unge o tava cu unt, se aseaza blatul.

Umplutura:

Se mixeaza apoi branza de vaci cu ouale, zaharul coaja de lamaie si vanilia.

Se pune umplutura deasupra cu grija sa o asezam peste tot ne putem ajuta de o spatula.

Punem merisoarele si coacem pentru 40 de minute la 180 grade.

Se poate taia si calduta.

Se pudreaza dupa dorinta( sau nu).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

Lau 1

04.02.2012, 15:02

vreau si eu

RuxyRux 1

04.02.2012, 23:41

Multumesc din toata inima!!!

Bya Ralu 1

20.04.2012, 00:55

si eu zic la fel ca tine ruxy yammy yammy!am trecut-o la favo trebuie sa o incerc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake