Prajitura cu branza dulce si merisoare

de Rux in Prajituri, 3 Feb 2012 | 8819 vizualizari

 

Mmmmmmm si yamyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy.....

 

INGREDIENTE

  • 175 gr unt
  • o nuca de unt pentru uns tava
  • 7 oua mari XXL
  • 175 gr branza de vaci dulce si cremoasa
  • un praf de sare
  • 300 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • 2 pliculete vanilie
  • 400 gr faina
  • 1/2 plic praf copt
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr branza de vaci
  •  3 oua mari XXL 
  • 125 gr zahar pudra
  •  2 pliculete vanilie
  •  coaja de lamaie
  •  100 gr merisoare uscate( gasiti la Plafar) 
  • o tava de 40 cm
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si merisoare:

Blatul:

Untul se topeste si in el se pun aromele( coaja de lamaie si vanilia)

Ouale se mixeaza cu un praf de sare apoi se adauga zaharul si se mai amesteca bine inca 5 minute.

Se pune branza de vaci lingura cu lingura pana se incorporeaza, se adauga untul topit, apoi faina si praful de copt.

Se unge o tava cu unt, se aseaza blatul.

Umplutura:

Se mixeaza apoi branza de vaci cu ouale, zaharul coaja de lamaie si vanilia.

Se pune umplutura deasupra cu grija sa o asezam peste tot ne putem ajuta de o spatula.

Punem merisoarele si coacem pentru 40 de minute la 180 grade.

Se poate taia si calduta.

Se pudreaza dupa dorinta( sau nu).

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu branza dulce si merisoare-0
Prajitura cu branza dulce si merisoare-1
Prajitura cu branza dulce si merisoare-2
Prajitura cu branza dulce si merisoare-3
Prajitura cu branza dulce si merisoare-4
Prajitura cu branza dulce si merisoare-5
Prajitura cu branza dulce si merisoare-6

COMENTARII (46)

Lau

Lau 1

04.02.2012, 15:02

vreau si eu

Rux

Rux 1

04.02.2012, 23:41

Multumesc din toata inima!!!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

20.04.2012, 00:55

si eu zic la fel ca tine ruxy yammy yammy!am trecut-o la favo trebuie sa o incerc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!