Prajitura cu branza dulce si stafide

de Oana in Prajituri, 29 Iul 2010 | 9348 vizualizari

 

Va zic de la inceput ca nu mai e nici o feliuta :))) S-a mancat rapid de tot :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 120 g unt moale
  • 200 g faina
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • 3 linguri lapte rece
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci grasa
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • o ceasca de stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si stafide:

Mai intai se incinge cuptorul si se potriveste la foc mic. Stafidele se rastoarna in apa clocotita si se lasa asa pana se prepara umplutura.

Pentru blat, se pune faina intr-un castron, in mijloc se pune untul moale taiat cubulete, se adauga si celelelate ingrediente si se framanta un aluat cu mana, pana se topeste untul si se formeaza o bila. Se lasa la rece 15 minute.

Intre timp se pregateste umplutura. Se amesteca cu mixerul toate ingredientele, mai putin stafidele care se scurg bine de apa.

Foaia de placinta se intinde intr-o tava rotunda de 24 cm si se ridica si pe margini. Se toarna apoi umplutura de branza dulce si se presar deasupra stafidele, avand grija sa intre si in interior, in stratul de branza.

Se coace la foc mic pana se incheaga bine branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Oana 1

29.07.2010, 22:40

Ce mi-a placut de Rocsi Promit sa mai fac

Valentina 1

07.09.2010, 20:57

acum am scos-o din cuptor!!! E nemaipomenita!!!!!

diaconta 1

07.09.2010, 21:25

Uoooooooofff si nu ne-ai lasat si noua macar un coltisor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura duo cu gem de capsuni