Prajitura cu branza dulce si stafide

de Oana in Prajituri, 29 Iul 2010 | 6368 vizualizari

 

Va zic de la inceput ca nu mai e nici o feliuta :))) S-a mancat rapid de tot :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 120 g unt moale
  • 200 g faina
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • 3 linguri lapte rece
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci grasa
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • o ceasca de stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si stafide:

Mai intai se incinge cuptorul si se potriveste la foc mic. Stafidele se rastoarna in apa clocotita si se lasa asa pana se prepara umplutura.

Pentru blat, se pune faina intr-un castron, in mijloc se pune untul moale taiat cubulete, se adauga si celelelate ingrediente si se framanta un aluat cu mana, pana se topeste untul si se formeaza o bila. Se lasa la rece 15 minute.

Intre timp se pregateste umplutura. Se amesteca cu mixerul toate ingredientele, mai putin stafidele care se scurg bine de apa.

Foaia de placinta se intinde intr-o tava rotunda de 24 cm si se ridica si pe margini. Se toarna apoi umplutura de branza dulce si se presar deasupra stafidele, avand grija sa intre si in interior, in stratul de branza.

Se coace la foc mic pana se incheaga bine branza.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu branza dulce si stafide 43771
retete culinare - Prajitura cu branza dulce si stafide 43772
retete culinare - Prajitura cu branza dulce si stafide 43773
retete culinare - Prajitura cu branza dulce si stafide 43774
retete culinare - Prajitura cu branza dulce si stafide 43775
retete culinare - Prajitura cu branza dulce si stafide 43776
retete culinare - Prajitura cu branza dulce si stafide 43777

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (17)

Oana 1

29.07.2010, 22:40

Ce mi-a placut de Rocsi Promit sa mai fac

Valentina 1

07.09.2010, 20:57

acum am scos-o din cuptor!!! E nemaipomenita!!!!!

diaconta 1

07.09.2010, 21:25

Uoooooooofff si nu ne-ai lasat si noua macar un coltisor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29