Prajitura cu branza dulce si zmeura

de RuxyRux in Prajituri, 10 Oct 2012 | 9172 vizualizari

 

......asta ca sa nu-i spun cheesecake:)))))))
Gustul? Sigur vi-l imaginati...poate nu-i cel mai frumos dar e sigur delicios!

 

INGREDIENTE

  • 350 gr biscuiti cu lapte si unt
  • 200 ml lapte de cocos
  • vanilie pudra
  • 100 gr unt topit
  • 100 gr alune de padure macinate
  • 3 linguri cacao
  • 50 ml sirop de artar sau dupa gust( sau puteti indulci cu ce doriti( zahar brun, melasa)
  • Compozitia:
  • 5 oua
  • 5 linguri amidon
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 850 gr branza cremoasa (de vaci, Ricotta si crema de branza dulce totul in amestec)
  • vanilie
  • 200 gr zahar brun
  • 2 pahare mari de zmeura
  • zahar dupa gust si vanilie pentru stratul de deasupra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si zmeura:

Se amesteca toate ingredientele pentru blat, se pune o foaie pergament la baza formei si se aseaza cat puteti de uniform. Pentru ca am preferat sa las biscuitii in bucati mai mari si nu fin macinati a iesit destul de inegal stratul si nu foarte decorativ, insa nu m-a deranjat acest lucru( nefiind desertul pentru musfariri pretentiosi) ci doar pentru a-l savura in familie.

Se amesteca si branza cu zaharul, apoi cu ouale pe rand si la urma amidonul.

Se pune jumatate din compozitia de branza apoi un pahar de zmeura si deasupra restul de branza dulce.

Coacem pentru aproximativ o ora la 180 de grade( posibil si mai putin in functie de cuptor)

Scoatem de la cuptor si lasam putin la racit. Deasupra vom pune restul de zmeura mixata cu zahar dupa gust si vanilie.

Servim dupa dorinta si inspiratie...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Doralinda 1

22.10.2012, 11:48

E una dintre prajiturile mele preferate dar cand o fac, nimeni in afara de mine nu o mananca!
Arata foarte bine!

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:54

excelenta

Krystyan Trendy 1

02.01.2015, 00:59

Delicioasă prăjitură!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Merisor", cu stafide