Prajitura cu branza dulce,ciocolata si migdale

de mikidaniro in Prajituri, 29 Feb 2012 | 10151 vizualizari

 

Daca doriti ceva pufos,cremos,crocant si ciocolatos toate intr-o singura prajitura,ei bine ati gasit.:)
Aveam branza proaspata facuta in casa si ma tot gandeam cum sa o prepar.Sunt foarte multe moduri simple de a preparara ceva cu branza de vaci,dar am vrut ceva mai aparte. A iesit o prajitura cu blat pufos, crema de branza cremoasa,migdale crocante si multa ciocolata,dar gata cu vorba,sa trecem la reteta:)

 

INGREDIENTE

  • Compozitia 1:
  • 3 oua
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt 
  • Compozitia 2:
  • 350g branza vaci proaspata
  • 1 ou
  • 50g zahar
  • 100ml lapte condensat
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • In plus mai avem nevoie de 50g fulgi de migdale,iar pentru glazura 150ml lapte condensat si 100g ciocolata amaruie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce,ciocolata si migdale:

Compozitia 1:

Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le mixam cu 2 linguri de zahar pana se intaresc,iar galbenusurile le mixam impreuna cu o lingura de zahar,zaharul vanilat,uleiul,sarea si praful de copt pana obtinem o compozitie alb galbuie,pe care o turnam peste albusuri.Cu o lingura incorporam treptat faina,amestecand usor de jos in sus.,apoi cacaua.Compozitia obtinuta o punem intr-o tava,in care am pus in prealabil hartie de copt si am uns-o cu ulei,apoi ne apucam imediat de a doua compozitie.

Compozitia 2:

Punem toate ingredientele mai putin faina intr-un vas si le mixam cu mixerul vertical,pana obtinem o compozitie omogena,apoi adaugam faina,mai mixam de 2-3 ori si adaugam  compozitia obtinuta peste compozia 1.
Cu ajutorul unei palete amestecam compozitiile in tava,amestecand de jos in sus,dar cu grija pentru a nu le amesteca complet.Adaugam fulgii de migdale,apoi punem tava in cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru  40 de min.sau pana trece testul ''scobitoarea''.


Inainte cu 10 min,de a scoate prajitura din cuptor,punem pe foc laptele condensat si ciocolata,pana dau intr-un clocot.
Cand prajitura este gata, o lasam sa se racoreasca 5 min(nu trebuie sa se raceasca) si adaugam peste prajitura compozitia cu lapte.

TIPS-URI

1

Eu am pus glazura doar pe jumatate de prajitura,pe cealalta jumatate am pus cand am servit.Este gustoasa in ambele varianta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce,ciocolata si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina cu branza dulce, lime si lamaie