Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie

de Rocsi in Prajituri, 1 Mar 2016 | 1261 vizualizari

 

Primavara intra in vietile nostre cu pasi timizi se pare, sa o primim cu bratele deschise. Este 1 Martie si v-am adus un martisor. Nu este orice martisor, ci unul dulce, pentru ca asa imi place mie sa va rasfat si asa stiu eu cel mai bine. Dragi doamne si domnisoare, sa aveti o primavara asa cum va doriti: cu iubire, multe zambete, soare, flori care sa va inveseleasca fiecare zi, fericire si numai impliniri frumoase!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 4 oua
    • 150 gr zahar
    • 150 ml lapte
    • 120 gr unt
    • 200 gr faina
    • 1 praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    Pentru umplutura de branza:
    • 350 gr branza de vaci
    • 2 oua
    • 5 linguri zahar
    • 1 lingura rasa faina
    • 1 lingurita vanilie
    • coaja rasa de portocala
    • 250 gr fructe tropicale din compot
    Budinca de vanilie:
    • 300 ml lapte
    • 2 linguri amidon
    • 3 linguri zahar
    • 100 gr unt de 80% grasime
    • 1 lingurita vanilie
    • 2-3 linguri nuca de cocos
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie:

Blatul: Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana devine o spuma. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi laptele. Cernem faina cu praful de copt, le adaugam treptat in compozitia de mai sus, iar la final punem si vanilia. Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma. Le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente.

Umplutura de branza: Intr-un bol amestecam branza cu ouale si zaharul. Incorporam faina, vanilia, coaja rasa de portocala si la final fructele tropicale, bine scurse de zeama. Tapetam cu hartie de copt, o tava de 22/24 cm. Turnam putin mai mult din jumatate din compozitia de blat, o nivelam, punem branza cu lingura pe intreaga suprafata. Deasupra, punem restul de compozitie de blat, o nivelam usor. Introducem prajitura, in cuptorul incins, la 170-180 de grade, pana prajitura este rumenita si bine patrunsa. Dupa 30 de minute, putem verifica prajitura. Facem testul cu scobitoarea, cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Budinca de vanilie: Intr-o cratita amestecam laptele cu zaharul si amidonul. Amestecam cu un tel pana amidonul este complet dizolvat. Transferam cratita pe aragaz, la foc potrivit, lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca, timp in care amestecam mereu in ea. O luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca. In crema rece punem vanilia, untul de la temperatura camerei si le mixam. Peste prajitura rece, intindem budinca de vanilie si o presaram cu nuca de cocos. O dam la frigider 2-3 ore, o portionam si servim. Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie 430484
retete culinare - Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie 430485
retete culinare - Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie 430486
retete culinare - Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie 430487
retete culinare - Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie 430488
retete culinare - Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie 430489
retete culinare - Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie 430490
retete culinare - Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie 430491
retete culinare - Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie 430492
retete culinare - Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie 430493
retete culinare - Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie 430494
retete culinare - Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie 430495
retete culinare - Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie 430496

COMENTARII (44)

Rocsi 1

02.03.2016, 18:59

Este, este, Rahela

Catalina L 1

05.03.2016, 12:32

superba, bravo

Rocsi 1

05.03.2016, 19:24

Multumesc mult Catalina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55