Prajitura cu branza , merisoare si ciocolata

de katty in Prajituri, 21 Oct 2014 | 1373 vizualizari

 

Cine nu iubeste prajiturile cu branza si fructe? Eu sunt un fan declarat al acestora .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr branza dulce
  • 100 gr ciocolata
  • 150 gr zahar
  • 100 gr merisoare confiate
  • 3 oua
  • 40 gr amidon
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri lichior de cirese
  • 20 gr unt
  • zahar pudra cu aroma de vanilie pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza , merisoare si ciocolata:

Merisoarele le punem la inmuiat in lichiorul de cirese pentru  15 minute . Tocam ciocolata marunt
 Punem intr-un castron branza scursa , galbenusurile si zaharul .
Le mixam pana se topeste zaharul si  capata o consistenta cremoasa .


Adaugam zaharul vanilat , amidonul , scortisoara , ciocolata si merisoarele scurse si omogenizam compozitia . 
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si le adaugam la compozitie . Amestecam usor cu o lingura le lemn .


Turnam compozitia intr-o forma  unsa cu unt si tapetata pe fund cu hartie de copt.

Dam forma la cuptor pana se rumeneste usor .
Scoatem prajitura cand este gata si o lasam sa se raceasca . 
Dupa ce s-a racit  cernem deasupra zahar pudra  .

 

COMENTARII (11)

Bya Ralu 1

22.10.2014, 17:26

Rocsi 1

22.10.2014, 21:03

Ce buna!

babi5 1

24.10.2014, 18:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04