Prajitura cu branza, nuci si caramel

de Poliana in Prajituri, 16 Apr 2013 | 3298 vizualizari

 

Am adus pentru voi o prajitura grozav de buna, ce combina nucile si cacaoa intr-un mod delicios, acompaniate de rauri de caramel. Nu v-am convins inca? Sa trecem la reteta si apoi mai vedem :)

 

INGREDIENTE

  • Baza
  • 200 gr biscuiti integrali
  • 2 linguri cacao
  • 70 gr unt
  • Umplutura
  • 100 gr caramel
  • 100 gr ciocolata neagra bucati
  • 600 gr crema de branza
  • 3 oua
  • 1 cana smantana
  • 1/4 cana cacao
  • 1/3 cana zahar brun
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 gr nuci prajite si tocate grob
  • Decor
  • 300 ml smantana pt frisca
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • caramel
  • picaturi de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza, nuci si caramel:

Biscuitii ii punem in robot si ii macinam fin. Peste ei adaugam untul topit si cacaoa si omogenizam. Tapetam o forma de tort cu peretii detasabili cu hartie de copt. Eu am folosit o tava de diametru 21cm. Punem biscuitii la baza formei si apasam bine. Introducem crusta pentru 10 minute la 180 de grade. Scoatem tava din cuptor si o lasam putin la racorit. 

Peste crusta punem caramelul, avand grija sa nu ajungem pana pe marginile tavii, iar peste caramel punem ciocolata taiata grob. 

Crema de branza (la temperatura camerei) o mixam impreuna cu smantana, cacaoa, praful de sare si zaharul timp de 3 minute. Adaugam ouale, cate unul pe rand, si mixam cate un minut dupa fiecare ou. La sfarsit incorporam nucile prajite si maruntite usor impreuna cu esenta de vanilie. Omogenizam apoi turnam crema peste crusta.

Coacem cheesecake-ul timp de o ora la 160 de grade. Daca vi se pare inca prea moale (centrul trebui sa se miste usor, dar sa nu fie lichid) mai lasati 10 minute.  Lasam cheesecake-ul sa se raceasca in cuptor, cu usa intredeschisa timp de doua ore dupa care il introducem la frigider preferabil peste noapte, sau minim 6 ore.

Pentru decor mixam smantana pentru frisca timp de 1 minut, dupa care adaugam zaharul si mixam pana se intareste bine. Decoram cheesecake-ul cu frisca, picaturi de ciocolata si rauri de caramel :D A fost prea bun, l-am facut deja de doua ori pentru ca prima oara nu a apucat sa fie pozat.

Enjoy!
 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu branza, nuci si caramel-0
Prajitura cu branza, nuci si caramel-1
Prajitura cu branza, nuci si caramel-2
Prajitura cu branza, nuci si caramel-3
Prajitura cu branza, nuci si caramel-4

COMENTARII (36)

Krystyan Trendy 1

15.12.2013, 12:00

ce prajitura buna !

Panacris 1

08.12.2015, 07:40

Xandrinne 1

18.12.2015, 20:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04