Prajitura cu branza proaspata de vaci

de mena29 in Prajituri, 14 Oct 2010 | 2783 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 400g faina;
  • 1pachet de margarina sau unt
  • 150g zahar pudra;
  • 1 galbenus de ou;
  • 1 praf de copt;
  • 3 linguri cacao;
  • putina sare.
  • Pentru umplutura:
  • 500g branza proaspata de vaci;
  • 250g zahar farin;
  • 3 galbenusuri;
  • 1plic de zahar vanilat;
  • 2-3 biscuiti rasi;
  • 4 albusuri spuma.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza proaspata de vaci:

Se framanta bine un aluat din ingredientele pentru aluat.Jumatate din aluat se intinde in tava tapetata cu hartie de copt iar cealalta jumatate se pune intr-o punga si se baga la congelator pentru 1 ora.

Intre timp pregatim umplutura.Branza de vaci se amesteca cu zaharul,cele trei galbenusuri,vanilia si cei 2-3 biscuiti rasi sau zdrobiti.La urma se adauga spuma din albusuri.Se pune umplutura peste aluatul din tava si deasupra se rade pe razatoarea mare cealalte jumatate de aluat care a stat la congelator.Se coace cca.40min. la 180gradeC.Eu de obicei faceam aceasta prajitura intr-o tava de 25/35cm si de aceasta data am facut-o in tava mare de la cuptor iar din aceasta cauza nu a iesit foarte inalta insa gustul a fost acelasi asa ca s-a dus repede.Am facut prajitura in urma cu vreo doua luni.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura cu branza proaspata de vaci 56075
retete culinare - Prajitura cu branza proaspata de vaci 56076
retete culinare - Prajitura cu branza proaspata de vaci 56077
retete culinare - Prajitura cu branza proaspata de vaci 56078

COMENTARII (19)

mena29 1

18.10.2010, 08:28

Adina,sigur ca da

jurnalulanei 1

28.10.2010, 13:11

vreau si eu o bucatica!

mena29 1

29.10.2010, 19:24

cu mare drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L