Prajitura cu branza ricotta,frisca si mango

de Toamna07 in Prajituri, 20 Ian 2015 | 11351 vizualizari

 

Tort,fursecuri si rulade/ Prajituri de promenada/ Toate-s bune, delicate/ Creme fine asortate,/ Sunt facute special/ Pentru un asa regal !

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 4 oua
  • 200 g margarina
  • 220 g zahar
  • 200 g faina amestecata cu 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri rase cu cacao
  • esenta de vanilie
  • Ingrediente crema :
  • 250 g branza ricotta
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 mango mare
  • 4 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 10 g gelatina ( 1 plic)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza ricotta,frisca si mango:

Pentru ornat aveam nevoie de 250 g frisca pe care o amestecam cu 3 linguri de iaurt de fructe (mango,piersici,caise...)

Mango se coace foarte bine daca il tineti doua zile inchis intr-o punga impreuna cu o banana. La fel procedez si cu avocado.

Mod de preparare blat :

Ouale intregi le mixam la viteza mare impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Margarina lichida se amesteca cu cacaua si se toarna incet peste oua in timp ce mixam. Adaugam esenta de vanilie(1 lingurita). Reducem viteza la mixer si presaram faina cu praf de copt. Aluatul omogen il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Dam la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 30_35 minute. Cand este gata se desprinde usor de margini ,dar facem si testul cu scobitoarea. Blatul rece se taie in doua pe orizontala.

Mod de preparare crema de branza ricotta cu mango :

Ricotta se freaca cu zaharul pudra si putina esenta de vanilie. Frisca se bate si se amesteca trptat cu branza.Amestecam cu o paleta. Gelatina inmuiata se pune 2-3 minute pe baie de aburi pana se dizolva de tot. Urmarim instructiunile de pe plic. Turnam gelatina dizolvata peste crema si amestecam . Punem cubuletele de mango in crema. Blatul se poate insiropa usor cu suc de fructe. Asezam toata crema intre blaturi si dam la rece pentru cateva ore. Portionam prajitura si o ornam cu frisca batuta amestecata cu iaurt de piersici.

Nu te poti opri din gustat ! :) Este delicioasa si extrem de racoritoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza ricotta,frisca si mango" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ricotta, clatite si iaurt grecesc (reteta cu nr 200)